BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gratis virusvern til nyttår

Amerikansk politi har registrert 30.000 trusler om nye virus i forbindelse med årtusenskiftet. Som mottrekk har ni leverandører gått sammen med Microsoft om å tilby gratis antivirus fram til nyttår.

Eirik Rossen
6. nov. 1999 - 08:31

Disse antivirusleverandørene er med på ordningen som gjelder fra 1. november til 31. desember: Central Command, Computer Associates, Data Fellows, Network Associates, Norman, Panda Software, Sophos, Symantec og Trend Micro. Lisensene er gyldige i 90 dager.

- Det er et utspill fra Microsoft for at kundene skal være så sikre som mulig i forbindelse med overgangen til totusentallet, sier administrerende direktør Bjørn Fosli i Norman. - Som ledd i dette har de også tenkt på virusbeskyttelse.

Gratis antivirusprogramvare gjøres tilgjengelig på 20 språk fra dette spesielle nettstedet hos Microsoft: Gratis antivirus til år 2000.

- Vi ser på dette som et utmerket tiltak. Det ser ut som det kan bli ekstra mye virus rundt romjul. Blant annet har GartnerGroup nylig rapportert om at virustrusselen sannsynligvis vil være kraftig opptrappet de siste dagene før nyttår.

Opplegget retter seg spesielt mot enkeltindivider og mot småbedrifter. Alle leverandørene deltar på frivillig basis, og må selv bære omkostningene ved å tilby gratislisenser med 90 dagers varighet.

- Vi håper at dette skal føre til økt salg over nyttår, sier Fosli.

GartnerGroup-rapporten som Fossli viser til, ble presentert på en tilstelning i Orlando rettet mot finansverdenen. Forskningssjef Lou Marcoccio fortalte at amerikansk politi, deriblant FBI, har notert seg 30.000 ulike trusler vedrørende nye virus til årtusenskiftet.

I et intervju med Reuters sa Marcoccio at det store flertallet av disse truslene var uten innhold. På den andre siden, selv om bare fem eller ti virus ble sluppet samtidig, ville ikke antivirusleverandørene ha tilstrekkelige ressurser til å levere motmidler til alle innen de sedvanlige timene.

I verste fall vil virusproblemer komme på toppen av krøll forårsaket av datoovergangen.

På nettstedet oppfordrer Microsoft alle sine kunder til ikke bare å installere antivirusprogramvare, men også å oppdatere den jevnlig, helst minst hver uke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.