FORBRUKERTEKNOLOGI

Gratis Windows-brannmurer legges ned

To av de mest kjente gratisbrannmurene for Windows-baserte PC-er, skal nå legges ned.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. nov. 2005 - 11:27

Utvalget av gratis brannmurer for vanlige Windows-brukere vil bli betydelig redusert i løpet av den neste måneden.

Ifølge News.com vil Sygate Personal Firewall legges ned allerede i morgen. Dette er resultatet av at Symantec kjøpte Sygate Technologies tidligere i høst. Gratisbrannmuren, samt den mer avanserte Pro-utgaven, legges ned fordi de konkurrerer med Symantecs øvrige egne brannmurprodukter for PC-er.

Ifølge talsmann for Symantec, Phil Weiler, vil brukere av Sygate-brannmuren få et tilbud om rimelig oppgradering til et produkt i Symantecs Norton-familie.

Men Symantec er ikke de eneste som legger ned en fritt tilgjengelig brannmur for Windows-PC-er. Også Kerio Personal Firewall skal legges ned. Dette vil skje den 31. desember i år, men Kerio skal tilby oppdateringer og support til brannmuren i ytterligere ett år.

Ifølge News.com trekkes Kerio Personal Firewall, samt en mer avansert, kommersiell brannmur, tilbake fordi selskapet ikke kan konkurrere med mer komplette sikkerhetspakker fra blant annet Symantec.

- Uten vårt eget virus- og spionvern er det veldig vanskelig å konkurrere mot pakkeløsningene fra andre tilbydere, sa James Gudeli, en visepresident i Kerio, til News.com tidligere i høst.

- Alle forventer at deres sikkerhetsprogramvare skal gjøre alt. Vi spesialiserer på brannmursikkerhet. Vi kan ikke gjøre dette produktet vellykket på grunn av den nye teknologien vi ville måtte utvikle eller kjøpe, forklarer han.

Kerio skal i stedet fokusere på salg av serverbaserte brannmurer til små og mellomstore selskaper.

Selv om gratisproduktene fra Sygate og Kerio forsvinner, finnes det fortsatt en del alternativer til Windows-brukere som av ulike årsaker ikke ønsker å kjøpe en brannmur eller benytte den som er inkludert i Windows XP. Dette inkluderer Zone Alarm fra Zone Labs og Jetico Personal Firewall fra finske Jetico.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.