Gratis Windows-utvikling fra Borland

Som en alternativ til Microsofts Express-versjoner av Visual Studio, tilbyr Borland nå Turbo-serien gratis.

Gratis Windows-utvikling fra Borland

Som en alternativ til Microsofts Express-versjoner av Visual Studio, tilbyr Borland nå Turbo-serien gratis.

Microsoft har lenge tilbudt blant annet hobbyutviklere og IT-studenter muligheten til å laste ned og ta i bruk Express-versjoner av selskapets serie med utviklingsverktøy, Visual Studio. Disse kan fritt benyttes.

Nylig annonserte Borland en ny, gratis produktserie for denne brukergruppen, som et alternativ til Microsofts verktøy for utvikling av programvare til Windows.

Den nye serien heter Turbo Explorer og består av Turbo Delphi for Win32, Turbo Delphi for .NET, Turbo C++ og Turbo C#. De er hentet fra Borlands Developer Studio. Produktene skal blant annet være egnet til å lagre database-, web- og webservice-applikasjoner, samtidig som de skal være relativt enkle å ta i bruk.

Turbo Delphi for .NET og Turbo C# støtter også utvikling for Microsofts .NET og ASP.NET-plattformene.

Bare ett Turbo Explorer-produkt kan installeres per PC.

Turbo Explorer-produktene kan i utgangspunktet lastes ned fra denne siden, men norske brukere kan med fordel benytte denne norske speilingen. Her kan også BitTorrent benyttes.

Alle de fire Turbo-produktene er også tilgjengelige i Professional-versjoner. Disse kan blant annet bygges ut med tredjepartsprodukter. Disse koster 399 euro, men er tilgjengelige for blant annet studenter for omtrent 69 euro stykket.

Til toppen