RESULTATERFINANS

Gratisbank skrur opp prisene

En dansk nettbank svikter kundene etter kort tid på markedet, og skrur prisene kraftig i været.

Oddmund Grøtte
5. feb. 2001 - 10:30

Kundene til en av Danmarks billigste banker, nettbanken BasisBank, fikk seg før helgen en ubehagelig overraskelse. Banken hever sine renter betydelig og samtidig skrur de opp gebyrene på en del tjenester, skriver Berlingske Tidende. Den nye prislisten kommer etter at banken har opplevd en massiv kundetilstrømning etter at de gikk på nett i september. Mer enn 25.000 kunder har registrert seg, noe som først var målet i 2002.

Det er først og fremst de nye kundene som vil få føle de nye prisendringene. Nye kunder må faktisk betale 995 kroner for å opprette konto, noe som ofte er gratis i andre banker. Samtidig skrur banken opp utlånsrenten til samtlige kunder fra 7,5 til 8,77 prosent av "forretningsmessige årsaker", skriver selskapet i en pressemelding.

- Med prisøkningene forsøker vi å sikre at vi får bedre tid til fokus på de eksisterende kundene, og samtidig får vi ressurser til å lansere nye produkter, sier en talsmann for banken til Berlingske.

Ikke overraskende er det danske forbrukerrådet negativ til prisendringen:

- Basisbank var et friskt pust på markedet, men det er skuffende at de øker prisene etter så kort tid på markedet. Jeg håper at det er et uttrykk for at ledelsen har vært for dårlige til å lage priskalkyler, sier en talsmann.

Her hjemme har ikke SkandiaBanken gitt signaler om økte priser. Tvert i mot har ledelsen i banken signalisert til digitoday.no at de lave prisene er kommet for å bli:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.