Gratisprogram verner PC-brukere mot mygg...

En programmerer i Thailand har begått et gratisprogram som holder mygg unna PC-en. Brukerne melder om delte erfaringer.

Antimyggprogrammet har siamesisk brukergrensesnitt, og ble lagt ut på Thaiware.com 18. november. Fram til 17. desember, da den ble omtalt av Bangkok-avisa The Nation, i en artikkel som siden ble sitert av den amerikanske tjenesten Newsbytes, var den gjenstand for 15.000 nedlastinger. Da digi.no var inne, sto nedlastingstelleren i nærmere 46.000.

Antimyggprogrammet bærer versjonsnummer 1.09 og er på 0,256 MB. Det krever Windows 95 eller 98. Selv om brukergrensesnittet er på siamesisk, er det intuitivt.

Programmet virker ved å sende lyd i frekvenser som menneskeøret ikke oppfatter, men som forstyrrer myggen mens den flyr. Fordi effektiviteten er avhengig av flere faktorer, blant dem myggens kjønn og art, må du prøve deg fram til den frekvensen som passer best i øyeblikket. Du gis fem valg mellom 16 kHz og 20 kHz.

Ifølge The Nation er erfaringene med programmet, slik de kommer til uttrykk på en diskusjonsliste, delte. Noen brukere tviler på at det har noen virkning, mens andre sier seg godt fornøyd. Det klages ellers over at spesielt de lavere frekvensene fører til hodepine, og at bikkja reagerer.

Opphavet til programmet, bitfikler Saranyou Punyaratabunbhu i slutten av tjue-årene, sier til The Nation at han arbeider med et liknende program som skal verne mot fluer. Han har ellers fått forespørsel om noe som kan holde koner i god avstand fra PC-en, men det prosjektet er skrinlagt.

Til toppen