BEDRIFTSTEKNOLOGI

Graver etter mer penger på installasjonssiden

Konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor lover at selskapets installasjonsvirksomhet, som omsetter for seks milliarder kroner og går i balanse, skal levere bedre resultat i år. Også i Telenor Bedrift skal Hermansen grave etter mer penger.

Frode Eriksen
25. feb. 2000 - 12:24

Økonomidirektør i Telenor, Bjørn Brenna, sier at Telenors resultat for 1999, justert for ekstraordinære endringer, er omtrent det samme som året før, noe han sa viste at markedet var under press.

- Vi har to milliarder kroner i kassa ved inngangen til år 2000, men en egenkapitalandel på 44 prosent, fortalte han.

Telenor-sjef Tormod Hermansen graver på Fornebu.
Telenor-sjef Tormod Hermansen graver på Fornebu.

Om bedriftskommunikasjon, som leverer et resultat før skatt på 112 millioner kroner av en omsetning på 6,6 milliarder, sa Brenna "svak lønnsomhet" og "ikke fornøyd".

Men resultatet er bedre enn tidligere tiders tap, selv om det er en fattig trøst.

Brenna kommenterte resultatet fra Telenor Privat med at resultatet er OK med utgangspunkt i lavere markedsandeler og sterkere marginpress.

- Her har vi hyggelige marginer, noe vi forventer at konkurrentene vil være med å spise av.

På nettsiden konstaterte han et tap relatert til salget av amerikanske Clarion på 300 millioner kroner i fjor, mens salget av det London-baserte Storm, som også har gitt driftsmessig underskudd, ga en salgsgevinst på 300 millioner kroner da det nylig ble solgt.

Innenfor TV-distribusjon presenterte Brenna det han kalte for "forferdelig dårlige tall", som i hovedsak skriver seg fra Canal Digital og avskrivninger fra satellitten Thor III.

Media- og katalogsiden utvikler seg positivt.

Det gjør ikke installasjonssiden, der omsetningen på seks milliarder kroner, som er en pluss på en halv milliard fra 1998, ga et minus på tre millioner kroner etter skatt.

- Dette er ikke tilfredsstillende. Dette har høy lederfokus og det jobbes aktivt med dette.

Også konsernsjef Tormod Hermansen lovte at installasjonssiden skulle levere et bedre resultat i år enn i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.