BEDRIFTSTEKNOLOGI

Great Plains-kjøpet betyr lite for Norge

Microsoft har kjøpt Great Plains, en amerikansk leverandør av økonomi- og e-handelssystemer, for en milliard dollar i aksjer. Først om halvannet år kan det få følger for Norge.

22. des. 2000 - 11:01

Børsnoterte Great Plains Software leverer økonomi- og e-handelssystemer for det amerikanerne kaller små og mellomstore selskaper, definert som selskaper med en årsomsetning mellom en million dollar og 250 millioner dollar. Toppsjef Doug Burgum og medlemmer av hans familie innehar 30 prosent av aksjene.

Selskapet er til stede i alle verdensdeler. En norsk heleid datter, Great Plains Scandinavia, ble etablert for femten år siden, har femten ansatte og selger for rundt 20 millioner kroner i året.

Microsoft har meldt at de vil overta hele Great Plains i en aksjetransaksjon verdsatt til en milliard dollar. Overtakelsen vil fullføres i løpet av få måneder. Great Plains vil leve videre som en egen avdeling i Microsoft.

Hensikten med overtakelsen skal være å tilby ny funksjonalitet i Microsofts onlinetjeneste for små selskaper, kjent som bCentral.

- Jeg har ikke fått annen orientering om overtakelsen enn det som står i pressemeldingen, sier daglig leder Ole Morten Settevik i Microsoft Norge til digitoday.no. - bCentral er først og fremst beregnet på de større markedene i Europa. Vi vil se hva som skjer der, og seinere ta stilling til hva som eventuelt skal gjøres med det i Norge. Tidsperspektivet på dette er ett til to år.

I Norge selger Great Plains Scandinavia bare et eget finansielt rapporteringssystem for store konserner. Typiske kunder er Telenor og Aker. Det foreligger ikke planer om å tilby andre produkter fra morselskapets vidtrekkende portefølje.

- Signalene foreløpig er at vi skal jobbe videre med det vi holder på med, sier daglig leder Sven Ove Hølland til digitoday.no. - Om vi skal gå inn på de andre økonomisystemene, er ikke bestemt ennå.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.