Green Media-investor kjøper IT-forlaget

Gudleiv Bjørklund, kanskje best kjent fra reklameselskapet Green Media Group, kjøper IT-Forlaget inkludert Telecom Revy og ITavisen. Den nystartede WAP-kanalen Wapland frister Bjørklund, og investoren vil internasjonalisere satsingen.

Gudleiv Bjørklund, kanskje best kjent fra reklameselskapet Green Media Group, kjøper IT-Forlaget inkludert Telecom Revy og ITavisen. Den nystartede WAP-kanalen Wapland frister Bjørklund, og investoren vil internasjonalisere satsingen.

I forrige uke lanserte IT-Forlaget sin egen WAP-infokanal de kaller Wapland. Denne uken kommer meldingen om at både Wapland, ITavisen, Telecom Revy og mobilmagasinet Reply er kjøpt av E-Holding.

E-Holding eier blant annet den nisjepregede TV-kanalen for næringslivet Executive Channel. Dermed er IT-Forlaget tilbake i familie med et produkt de skilte lag med for drøyt ett år siden. Vinco Media, selskapet som eier Nordisk Fagpresse, kvittet seg med TV-kanalen mot slutten av 1998.

I april året etter (i 1999) ble det klart at IT-Forlaget også forsvant fra Vinco Medias portefølje og delvis over i de ansattes hender. Gründer Arne Joramo, redaktør Arve Stølann, salgsdirektør Jørgen Bakke og teknisk sjef Erlend Schei sikret seg til sammen drøyt 20 prosent.

Største aksjonær var selskapet Gluteus Medicus med Tom Bergersen i spissen (34,8 prosent), Bjørk Invest med Vinco Media-eier Thorstein Berg (24,1 prosent) og Stormbull (19,1 prosent). Disse eide sjappa fram til i februar i år.

I meldingen fra IT-Forlaget, som er gjengitt i ITavisen, er det noe uklart om E-Holding overtar hele selskapet, selv om det umiddelbart synes slik. Avisen skriver at "E-Holding har kjøpt IT-Forlaget..." og sier samtidig at Joramo og Stølann overfører sine eierandeler på 11,62 prosent til det nye eierselskapet.

Det har ikke lykkes digi.no å få tak i noen av de involverte sent natt til onsdag.

- De nye eierne vil tilføre IT-Forlaget kapital til planlagte investeringer i Norge og internasjonalt, samt styrke våre distribusjonskanaler. Vi står nå foran en kraftig ekspansjon i de nisjene vi i dag opererer i, sier daglig leder Arne Joramo til ITavisen.

Gudleiv Bjørklund vil få en sentral rolle i denne satsingen. Han er finansmann og investor blant annet fra bilbransjen (Oslo Aeroauto) og reklamefirmaet Green Media Group (GMG). Sistnevnte var i sin tid mest kjent for å bidra med reklame på søppelbøtter, men i dag drifter GMG digital reklame og informasjon på monitorer på Gardermoen.

Gjennom investeringsselskapet Invex er Bjørklund største aksjonær i E-Holding og derfor også styreformann. To emisjoner skal ha blitt gjennomført de siste ukene med 40 millioner kroner som resultat.

- Oppkjøpet av IT-Forlaget er strategisk viktig for E-Holding. Ikke minst satsingen på Wapland.no gjør at forlaget nå bygger opp en av verdens ledende informasjonskanaler om mobilt Internett. E-Holding vil være med og bidra til å internasjonalisere denne satsingen, sier han til ITavisen.

Ingen pris er nevnt i forbindelse med oppkjøpet , og avtalen skal gjennom en due diligence før den er i boks. Før sommeren vil IT-Forlaget ha over 30 ansatte.

Til toppen