Greenspan satte fart på Nasdaq

Nasdaq steg med over 14 prosent i går etter at USAs sentralbanksjef Alan Greenspan overrasket markedet med å senke renten et halvt prosentpoeng.

Det ble en voldsom omsetning på teknologibørsen Nasdaq i går, etter at Alan Greenspan offentliggjorde beslutningen om å redusere renten med et halvt prosentpoeng.

Det er første gang i den amerikanske børsens historie at det er omsatt hele 3,1 milliarder aksjer i løpet av en dag. Nasdaq-oppgangen på 14,2 prosent er også den største prosentvise oppgangen som noensinne er registrert i løpet av en handledag.

Det var i første rekke Internett-relaterte aksjer og nettverksselskapene som revansjerte seg i går med oppgang på i overkant av henholdsvis 21 og 18 prosent. Tirsdagens taper, internettindeksen IIX (Interactive WK), ble onsdagens klare sektorvinner med en oppgang på 21,07 prosent.

På Dow Jones, som steg med 300 poeng (2,8 prosent), var det maskinvare- (16,46 prosent) og halvlederindustrien (17,52 prosent) som hadde den beste dagen, ikke minst frontet av gamle gode IBM og Intel Corporation.

Flere detaljer om utviklingen i det amerikanske markedet finner du på digitodays søsterpublikasjon aksjeforum.com.

Til toppen