Greenspan senket IT-indeksen

IT-indeksen på Oslo Børs forsatte fallet i dag. Det var hovedsakelig Opticom og NetCom som trakk indeksen ned.

IT-indeksen på Oslo Børs forsatte fallet i dag. Det var hovedsakelig Opticom og NetCom som trakk indeksen ned.

Merkantildata, som fremla resultatene for 1999, greide ikke å overbevise markedet om sin egen fortreffelighet, og dermed stupte kursen 4,4 prosent. Opticoms svalestup ble imidlertid enda dypere, børsraketten falt hele ni prosent, mens en annen tungvekter på IT-indeksen, NetCom, dumpet ned 8,5 prosent.

Agresso falt også litt tilbake i dag. Samme dag som Agresso lanserte sine planer om å skvise Framfab og Cell Network, sendte markedet aksjen ned med 1,38 prosent.
Les:
Merkantildata vil samle Norden til et e-rike
Agresso vil ta Cell og Framfab
Gudmundur Einarsson ny ryddegutt i Tandberg Data
Tøffe Web-Tom kaprer e-biz-kompetanse fra IBM
2.400 DnB-kunder i nettet per uke

Hva nedgangen skyldes kan det spekuleres mye i, men en av årsakene kan være den amerikanske sentralbanksjefen Greenspans advaringer tidligere i dag: Da han presenterte Federeal Reserves halvårlige rapport advarte Greenspan atter en gang mot press i arbeidsmarkedet og utsikter for renteøkning. Dette slår inn over Oslo Børs.


Men IT-indeksens tilbakegang, som siden sist fredag har vært på rundt ti prosent, kan være en helt udramatisk korreksjon i et hett marked.

For IT-indeksen trakk oppover like før stengetid. Dette kan være tegn på at det har vært nok tilbakegang, og at Nasdaq åpnet høyt torsdag ettermiddag.

Bankene har derimot vist gode tall i årsrapportene. De har - etter hvert - også vist stor interesse for omstilling til Internett. At bankene nå tar "dot com- trikset" er mer effektivt enn når IT-selskapene gjør det. Totalt gikk bankindeksen opp med 1,4 prosent, anført av DnB som steg med to prosent. Kredittkassen, som sammen med DnB har planer om trekke alle tjenester på nett, fikk òg en økning på vel ett prosentpoeng. Sparebanken Nor, som i motsetning til de andre bankene, har satset på å ha et godt fillialnettverk, fikk en smell på minus 2,3 prosent.

Totalindeksen ble likevel ikke reddet av finansindeksen, og endte torsdag ned 0,7 prosent til 1352,79.

Til toppen