BEDRIFTSTEKNOLOGI

Grete Knudsen: - Jeg er eMinisteren

- Skal vi omstille Norge, må vi først vise vilje og evne til å omstille oss selv innen departementene, sier Grete Knudsen, som overfor Stortinget tirsdag gjorde det helt klart at hennes departement skal gå foran med fanen høyt hevet.

9. mai 2000 - 16:01

I sin IT-redegjørelse overfor Stortinget tirsdag understreket Knudsen behovet for en sterkere koordinering av IT-politikken.

Grete Knudsen.
Grete Knudsen.

- Det nye departementet blir eNHD - et departement for IT-, Næring- og Handel. Jeg blir eMinisteren, med ansvar for Regjeringens IT-politikk. Videre vil vi omstrukturere måten å arbeide på. Det skal legges større vekt på prosjektarbeid på tvers av avdelinger og departementer, lovte eMinisteren, ifølge talen som er lagt ut på Odin.

Knudsen forbereder NHD på å bli IT-departementet som får ansvaret for å koordinere regjeringens satsing på området.

- Departementet blir i denne sammenhengen styrket på en rekke felt, sa hun, og la til at en statssekretærgruppe på ad-hoc basis, ledet av "eKoordinatoren" i NHD, vil ha en viktig funksjon for å koordinere og skape trykk i IT-politikken.

Oppgaven er å ha ansvar for overordnet politikk og strategi på området - og for eNorge planen.

eKoordinatoren skal samordne IT-politikken mellom departementene, følge opp planer og melde fra ved å rullere disse, og hver måned rapportere til Statsministeren om utviklingen i Norge på IT-området, og ha ansvaret for å følge opp den halvårige rulleringen av eNorge planen - der en første versjon er planlagt ferdigstilt i slutten av juni.

Det vil også bli etablerert et teknologi- og innovasjonsforum. Det skal bestå av gründere, forskere og tunge aktører.

- Forumet ledes hovedsakelig av eMinisteren, men innimellom vil Statsministeren lede forumet. Tanken er at det skal bli et kraftfullt samhandlingsorgan for å få fart på gjennomføringen av viktige områder innen IKT, sa statsråden, som gjorde det klart at teknologirådet vil få nytt og mer offensivt mandat og sammensetting.

- Rådet skal følge trender, gi råd og ta initiativ til prosjekt og andre tiltak, sa Knudsen, som tidligere har signalisert at fellesforumet for e-handel skal fortsette.

- Imidlertid vil mandatet og sammensettingen bli vurdert på nytt for eventuelt å utvide dette. Omstillingen til den nye økonomien vil føre til store endringer innen mange bransjer, og vi vil sørge for tett kontakt med arbeidstakerorganisasjonene, spesielt med fokus på e-handel.

NHD skal også få ansvaret for de regionale forskningsstiftelser som sammen med SND og Eksportrådet skal sikre systematisk og samordnet innsats vis a vis kunnskaps- og IT-bedrifter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.