RESULTATERFINANS

Grete Knudsen skal selge eNorge til utlandet

eNorge-planen har ikke blitt mottatt med gledestårer i Norge. Men nå skal Næringsdepartementet selge idéen om eNorge til utlandet gjennom en storstilt kampanje.

Sigvald Sveinbjørnsson
11. juni 2001 - 15:12

Grete Knudsen og Nærings- og handelsdepartementet er så stolt over sin eNorge-plan at de vil bruke den til å bygge opp merkevaren Norge.

Dette går frem av interne notater digitoday.no har fått tilgang til.

Planen er å få satt Norge på kartet som en IT-nasjon hvor alle deltar. En IT-nasjon som er bygget på dugnad mellom folket, kommunene, staten og regjeringen. Dette skal bidra til at utenlandske bedrifter vil etablere forskning- og utviklingsavdelinger i Norge.

Dette bekrefter statssekretær Tore O. Sandvik ved Næringsdepartementet overfor digitoday.no.

- Vi må gjøre oss synlige i noen nisjer vi er flinke på. Ett av dem er for eksempel mobilt Internett, sier Sandvik til digitoday.no.

Forrige uke var Sandvik sammen med IKT-Norge på tur til London. Norske selskap ble introdusert for britiske selskap innenfor mobilt Internett, og eNorge planen ble behørig presentert for britiske styresmakter og bedrifter.

I Næringsdepartementet jobber man nå med et prosjekt som går under navnet "eNorge Branding." Prosjektet skal bunne ut i en strategi for hvordan eNorge-planen kan brukes som en interessevekker for Norge. Målet er å nå blant annet internasjonale selskaper som kan være interessert i å etablere seg i Norden, samt tiltrekke seg arbeidskraft fra utlandet.

Det skal blant annet bedrives aktiv markedsføring ovenfor internasjonale tidsskrifter, toppledelsen i internasjonale IKT-selskap samt forskjellige ad hoc-arrangementer, erfarer digitoday.no.

Historien om Norge som et land med stor utbredelse av ny teknologi skal lokke selskaper til landet for å teste ut nye produkter og tjenester. Hvis regjeringens mål om bredbånd blir nådd, vil dette også brukes til å fremheve Norge som et hett marked for slike tjenester.

eNorge skal også synliggjøres ved statsbesøk til utlandet.

Les om eNorge-planen som ble oppdatert i dag: eNorge 3.0: Grete Knudsen går for mobilt Internett
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.