BEDRIFTSTEKNOLOGI

Grip sjansen, kutt IT-kostnadene

Hvis du synes IT er dyrt (hvem synes ikke det) har du nå en historisk sjanse til å senke kostnadene. Selv om ikke alltid IT-sjefen er enig, vil de fleste økonomisjefer hevde at Microsoft og Intel har lenket dem som dyr til en tredemølle der hver runde betyr nye oppgraderinger.

Einar Ryvarden
1. mars 2000 - 16:25

"Intel og Microsoft ikke gir oss ikke noe valg" er gjennomgangstonen. Fordi gårsdagens og morgendagens utstyr skal samspille, må vi fortsette. Dette er feil - man har alltid et valg. Spørsmålet er bare hvor dyrt det blir i arbeid, tid og penger. Sannheten er at brukerne har makt til å bryte løs, og det har aldri vært enklere.

I disse dager stuper mange blindt videre og kaster seg over Windows 2000 og Office 2000. Samtidig rulleres gamle maskiner ut og nye Pentium III-maskiner inn i samme vante tempo.

Grunnene til å tenke seg om og kanskje ta jobben med å bremse opp har aldri vært bedre. For kostandene av å følge med har trolig aldri vært høyere. Windows 2000 frister, men prisen er høyere enn Windows 98. Office 2000 frister, men forskjellene fra Office 97 er langt mindre enn forrige oppgradering.

I tillegg øker farten i bransjen. Sammen med muligheten til å distribuere feilfikser over Internett synes det å bli stadig vanligere å selge produkter som ikke er ferdig. Disse faktorene gjør at prisen for å bytte ut og ikke mist stabilisere ditt datasystem er blitt høyere.

For det finnes alternativer. Behold din gamle PC eller kjøp en billig Pentium II-maskin. Behold Windows 98 og Office 97. Prøv Linux og Staroffice eller en av de andre Office-erstatningene du kan laste ned gratis eller nesten gratis.

Har du råd, er Office 2000 og Windows 2000 flotte produkter, men ikke klag over at du ikke har noe valg. Kanskje det er på tide å regne litt?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.