IT-NORGE

Griper inn mot IT-kutt

Myndighetene stanser Innovasjon Norges spareplaner.

18. feb. 2011 - 15:06

Innovasjon Norge varslet i forrige måned at de dropper IT-næringen som egen prioritert sektor.

Dette skulle være ett av flere nødvendige tiltak, etter å ha fått 120 millioner kroner mindre å rutte med over statsbudsjettet, mente ledelsen.

Omleggingen skulle ikke få konsekvenser for bedrifter som søker tilskudd, ble det sagt, men det strategiske arbeidet knyttet til informasjonsteknologi ville de ikke lenger ta seg råd til.

Bransjeorganisasjoner ristet på hodet av planene. IT er som kjent bærebjelken i informasjonssamfunnet og den enkeltfaktoren som bidrar til mest innovasjon og effektivisering i andre næringer.

Myndighetene ser ut til å dele denne oppfatning.

Norge etter oljen

Nærings- og handelsdepartementet (NHD) ber i sitt tildelingsbrev Innovasjon Norge om å beholde IT som eget sektorområde, ifølge Teknisk Ukeblad.

– Det er lenge til oljeinntektene tar slutt, men det er ikke lenge til vi må tenke på hva vi skal gjøre når det skjer. IKT-næringen står helt sentralt i vår norske fremtid, sier NHD-statssekretær Hallvard Ingebrigtsen ifølge TU.

IKT-Norge uttrykker glade for statssekretærens personlige engasjement i saken.

- Vi forventer nå at Innovasjon Norge følger opp, sier direktør for næringsutvikling Fredrik Syversen i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.