IT-NORGE

Grønn avhending av brukt IT i Telenor

Rammeavtale med Greentech som skal ta seg av brukte bærbare.

4. okt. 2010 - 12:57

Sandefjord-selskapet Greentech melder at de har inngått en treårig rammeavtale med Telenor om sikker og miljøriktig avhending av brukte bærbare pc-en fra konsernets virksomhet i Norge. Telenor-selskaper i andre nordiske land har også anledning til å benytte seg av avtalen.

6000 til 7000 bærbare pc-er i bruk hos Telenor i Norge skifte hvert tredje til femte år. Avtalen innebærer at Greentech overtar enhetene etter vanlig levetid er utløpt. Greentech garanterer sikker sletting av data og kan realisere restverdier av det utrangerte utstyret, gjennom videresalg eller gjenvinning.

Avtalen kan fornyes i to år. Det er også lagt opp til en utvidelse, slik at den ikke bare omfatter bærbare pc-er, men også servere, skrivere, skannere og nettverksutstyr.

Greentech er Nordens største selger av brukt IT-utstyr, med over 100 000 solgte enheter i 2009. 85 prosent av salget går til offentlig virksomhet. Brukt utstyr tilbys i tre ulike kvalitetsnivåer. Greentech påtar seg ansvar for at utstyr som overhodet ikke kan brukes videre, skrotes og gjenvinnes.

Telenor sier avtalen med Greentech vil bedre CO2-regnskapet deres, og avlaste byrde ved å administrere tunge og tidkrevende prosesser knyttet til avhending av brukt IT-utstyr.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.