RESULTATERFINANS

Grønt lys for Microsoft

USA uten innvendinger mot milliardavtalen med Nokia.

Nå gjenstår bare godkjenning fra EU, så er avtalen i boks.
Nå gjenstår bare godkjenning fra EU, så er avtalen i boks.
3. des. 2013 - 09:56

Artikkelen er oppdatert 5. desember med opplysning om EU.

USAs justisdepartement har godkjent, uten vilkår, avtalen der Microsoft kjøper mobilvirksomheten og lisensierer karttjenesterelaterte patenter til Nokia.

Avtalen ble kjent mandag 2. september: Microsoft skulle betale 3,79 milliarder euro for mobilvirksomheten og 1,65 milliarder euro for kartlisensene, til sammen 5,44 milliarder euro eller 7,2 milliarder dollar.

Godkjenningen var ventet. Microsoft sier de ser fram til at «våre partnere i Nokia blir medlemmer av Microsoft-familien». Tidspunktet der dette skal skje er fortsatt oppgitt å være første kvartal 2014.

Tidligere er avtalen klarert av myndighetene i India, Russland, Israel og Tyrkia. Det gjenstår fortsatt at EU godkjenner avtalen. Det er ikke kommet signaler om motforestillinger fra EUs side.

Oppdatering 5. desember
NTB sendte i går kveld ut denne meldingen:

Brussel (NTB-AFP): EU-kommisjonen har gitt grønt lys for at IT-giganten Microsoft overtar mobilprodusenten Nokia. Avtalen er verdt 46 milliarder kroner.

Overtakelsen medfører ingen konkurransemessige bekymringer, ikke minst fordi de to selskapene bare overlapper hverandre marginalt, heter det i en uttalelse fra EU-kommisjonen.

De få elementene som finnes mellom Microsofts eksisterende teknologi og Nokias smarttelefonutstyr er ikke omfattende nok til å føre til at andre aktører blir utkonkurrert, heter det videre.

Finske Nokia dominerte mobilmarkedet i årevis, men var sent ute med å kaste seg på bølgen da smarttelefonene kom. Selskapet har slitt i motbakke siden da. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.