Grooveshark-gründer (28) funnet død

Omstendighetene rundt dødsfallet er ukjente.

Grooveshark-gründer (28) funnet død
Joshua Greenberg ble funnet død på søndag. Medgründeren av Grooveshark ble 28 år. Bilde: Privat/Joshuas Facebook-side

Joshua Greenberg, medgründer av den omstridte musikkstrømmetjenesten Grooveshark, ble søndag funnet død i sitt eget hjem i Gainesville, Florida.

Det var 28-åringens kjæreste som fant ham livløs i sengen, da hun kom hjem etter å ha vært bortreist i helgen.

Politiet i Gainesville har sendt ut en melding hvor de skriver at det ikke er funnet tegn til vold eller selvmord. Det er heller ikke mistanke om narkotika.

Joshua skal ikke ha hatt noen kjente helseproblemer. Han hadde aldri vært syk og brukte ingen medisiner. En medisinsk obduksjon fant heller ikke dødsårsaken. Det opplyser både kjæresten hans og moren, som begge uttaler seg til lokalavisen Gainesville Sun.

Det tragiske dødsfallet skjer få måneder etter at Grooveshark ble nedlagt etter et forlik med platebransjen.

Forliket avsluttet en lengre strid om brudd på opphavsrett, der den nettbaserte tjenesten risikerte et erstatningskrav på flere milliarder kroner.

Grooveshark ble startet av tre studenter ved Universitetet i Florida allerede i 2007. På høyden skal tjenesten ha hatt mellom 35 og 40 millioner brukere og 145 ansatte. Men selv om tjenesten sikret seg avtaler med flere mindre plateselskap, operererte de uten lisensavtaler med de største plateselskapene.

I en kunngjøring lagt ut på Grooveshark.com den 30. april skriver selskapet at de hadde de beste intensjoner da de startet opp, men vedgår samtidig at de underveis gjorde noen «svært alvorlige tabber».