RESULTATERFINANS

Groupon avviser Google

Sier nei takk til å kjøpes for seks milliarder dollar.

Flere finanstjenester, blant dem Chicago Breaking Business (Groupon har hovedkvarter i Chicago) og Bloomberg, melder at Groupon har avvist et bud på 6 milliarder dollar fra Google.

    Les også:

Offisielt har både Groupon og Google nektet å kommentere saken, der alle medierapportering bygger på kilder som ønsker å være anonyme.

Groupon formidler rabatter på varer og tjenester i brukernes nærmiljø. De har hatt en eventyrlig vekst siden lanseringen for to år siden, og har tjent nok penger på egen hånd til å kunne kjøpe tilsvarende tjenester i andre land. Groupon er etablert i 30 land, blant dem Norge, og venter en omsetning på 500 millioner dollar i 2010.

Motivene for gründer Andrew Mason til ikke å selge skal være frykt for dårlig stemning blant de ansatte, og for å miste annonsører.

Professor Ira Weiss ved University of Chicago Booth School of Business sier til Bloomberg at hadde hun vært Mason, ville hun latt Google overta selskapet. Hun peker på at Groupon leder sitt segment foreløpig, men at det er fort gjort å legge opp en konkurrent med samme forretningsmodell.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.