GroupWise 6 gir samarbeid i det fri

Den nye versjon 6 av Novells gruppevare GroupWise tilbyr fleksibel lisensiering og støtte for alt som er av trådløse mobile klienter. Den blir tilgjengelig på norsk i april.

Novells gruppevare GroupWise overses ofte i fokuseringen på Lotus' forsvarskamp mot Microsoft Exchange. Men gruppevaren har solide røtter og 20 millioner brukere, og plattformstøtten på klientsiden er ualminnelig bred. På PC- og arbeidsstasjonssiden går den på alle Windows-varianter fra og med 3.1 til og med 2000, samt Unix og Mac.

Oppgraderingen til versjon 6.0 innebærer et sterkt framstøt for samarbeid i det fri. Denne versjonen, som ble lansert i dag på CeBIT 2001 i Hannover, støtter så og si alt av trådløse terminaler, fra mobiltelefoner og hånd-PC-er til bærbare PC-er.

En caching-modus gjør det mulig å arbeide på enhver klient uten å vedlikeholde en konstant forbindelse til serveren.

Viktige sikkerhetsegenskaper er også en del av løsningen, med blant annet autentisering gjennom brannmurer og støtte til SSL ("Secure Sockets Layer") som brukes i dag for å sikre transaksjoner som formidles over web.

På serversiden kan GroupWise 6 kjøres både på Novells egen NetWare (versjoner 5 og 6), og på Windows NT eller 2000. Gruppevaren er tett integrert mot Novells katalogtjenester NDS eDirectory, og støtter klynger under NetWare. Novell mener dette er viktige skritt framover for skalerbarhet og pålitelighet.

Verktøyet lisensieres per bruker. Klienten kommer på 130 dollar per bruker. De som nøyer seg med web-klienten - typisk for de fleste trådløse brukerne - betaler 30 dollar per bruker. Det gir full tilgang til tjenester innen e-post, avtalebok, dokumentstyring og arbeidsflyt.

GroupWise 6 slippes på markedet i april på engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk, portugisisk og hollandsk, samt på norsk, dansk, finsk og svensk.

Til toppen