GroupWise 7 er klar

Samarbeidsvaren Novell GroupWise 7 er lagt ut til salg, med forpliktet support til 2015.

Samarbeidsvaren Novell GroupWise 7 er lagt ut til salg, med forpliktet support til 2015.

GroupWise 7 har vært tilgjengelig i gratis beta-utgave siden juni, og Novell har kunngjort store rabatter for å lokke Lotus- og Exchange-brukere over til sitt produkt.

    Les også:

Tirsdag ble GroupWise 7 offentlig lansert. Forbedringene er mange. Det er integrert lynmelding og overvåking av tilstedeværelse med muligheter for kjapt skifte mellom e-post og lynmeldinger. Hver bruker kan etablere ulike kalendere for å holde bedre rede på flere samtidige prosjekter. Klienten kan skreddersys for å gi brukeren en mest mulig hensiktsmessig overblikk, og det er en nytt navigasjonsfelt som letter overgangen til hyppig brukte nettjenester. Andre funksjoner er oppgavestyring, dokumenthåndtering og datalagring.

Groupwise-klienten kan kjøres på Windows, Linux, Mac og mobile enheter, og den kan opptre i et nettlesergrensesnitt. Den kan synkroniseres mot PDA-er under PocketPC og PalmOS. For miljøer eller brukere som ikke vil bytte ut sin Outlook-klient, lover Novell en god tilpasning av Groupwise-funksjonene til Outlook, så god at det skal bli umulig for en bruker å merke om det er Exchange eller GroupWise som kjører på serversiden.

På serversiden kjører GroupWise på flere plattformer. Versjon 7 leveres med en fullverdig Suse Linux Enterprise Server og med et gratis verktøy som overfører alle Exchange-filer til GroupWise. I lanseringsfasen tilbys Lotus- og Exchange-miljøer 70 prosent rabatt, inkludert to års support, for å bytte til GroupWise. Novell sier disse tiltakene er spesielt rettet mot miljøer der man i dag kjører Exchange 5.5 under Windows NT, og vurderer alternativer til ny Exchange.

Det er nye grensesnitt for å integrere GroupWise i tjenesteorienterte arkitekturer (SOA) gjennom SOAP og XML. Novell forplikter seg til å gi support til GroupWise til 2015. Dette er en nødvendig forsikring for å unngå spekulasjoner og kundefrafall som følge av Novells engasjement i åpen kildekodeprosjektet Hula (se artikkelen Novell åpner e-post og kalenderserver).

Novell opplyser også at utviklingen av GroupWise vil fortsette, med store oppgraderinger de kommende årene, navngitt som «Aspen» i 2006 og «Cedar» i 2008.

Ifølge IDC er Novell langsomt i ferd med å øke sin andel av markedet for «integrerte samarbeidsmiljøer», selv om Microsoft og IBM fortsatt har så vidt under 90 prosent av markedet.

Til toppen