Gruer seg til Cisco-presentasjon

Investorene tror på dårligere tider.

Gruer seg til Cisco-presentasjon
Cisco legger onsdag kveld frem et regnskap som analytikerne på forhånd frykter. Her fra nettverkskjempens hovedkvarter i San Jose i hjertet av Silicon Valley.

Cisco sjokkerte markedet med svært bleke prognoser da de sist presenterte regnskapstall for november-kvartalet. Det ble advart at omsetningen kunne falle så mye som 10 prosent i inneværende periode.

Nå gruer investorene seg til fasiten og venter flere dårlige nyheter, ifølge Reuters. Regnskapet for Ciscos avvikende andre kvartal – perioden frem til og med 25. januar – blir lagt frem onsdag kveld norsk tid.

– Forventningene er temmelig lave. Jeg tror ikke selskapet vil begeistre. Resultatet vil innfri, men de kommer til å fortelle at markedet er utfordrende og at de jobber med å gjenopprette vekst, sier analytiker Simon Leopold i Raymond James and Associates til nyhetsbyrået.

Han poengterer at flere investorer hadde håpet at prognosene fra november var mer forsiktige enn det var grunnlag for. Ciscos toppsjef John Chambers er for øvrig kjent for å ta sorgene på forskudd, men så innfri ved å rette opp i tide.

Med få tegn til lysning i markedet, ser Ciscos ut til å ha truffet ganske godt med det dystre bildet de tegnet i fjor høst, mener flere analytikere Reuters har snakket med.

I snitt venter analytikere som følger Wall Street at Cisco har omsatt for 11,03 milliarder dollar i kvartalet, og med et resultat per aksje på 37 cent, ifølge Thompson Reuters.

    Les også:

Les mer om: