Gründer blir utvikler og sjef blir sjef

Gründer Per Einar Arnstad i teknologiselskapet Viewpoint vil konsentrere seg om å videreutvikle selskapets agentteknologi. Tidligere Sysdeco-sjef Sven Freberg (bildet) tar roret etter Arnstad.

Sven Freberg har overtatt som ny administrerende direktør i internetteknologiselskapet Viewpoint AS etter gründeren Per Einar Arnstad, som nå skal konsentrere seg om å videreutvikle selskapets agentteknologi.

Viewpoint, som er eid av Orkla Media (med 43 prosent) og de ansatte (med 57 prosent), hevder å ha en teknologi som er unik i internasjonal sammenheng.

Freberg mener dette gir selskapet et stort potensial på det globale markedet.

- Viewpoint er etablert med representanter i Silicon Valley og er i ferd med å gå ut i det europeiske markedet, forteller den nye sjefen i en pressemelding.

Tidligere har Freberg vært konsernsjef i Sysdeco, salgssjef i Digital Norge, salgsdirektør i Compaq Computer Norge og administrerende direktør i Intergraph Norge.

Viewpoint, som ble etablert i 1997, utvikler produkter og tjenester for Internett- og intranettmarkedet. Orkla Media gikk inn som eier i mars 2000. I løpet av det siste året har selskapet vokst fra tre til 18 ansatte.


Til toppen