RESULTATERFINANS

Gründerne skjevfordelt i 3Par-eventyret

Det er andre som virkelig tjente på budkrigen.

3. sep. 2010 - 09:32

Både Bloomberg, San Jose Mercury News og Wall Street Journal har kartlagt hvem som virkelig tjente på budkrigen mellom HP og Dell om lagringsspesialisten 3Par, som HP gikk seirende ut av i går kveld.

Gjennomgangene viser at de virkelige seierherrene er investeringsselskapene Mayfield Fund, Menlo Ventures og Worldview Technology Partners. Mens venturekapitalister flest selgere seg ut forholdsvis raskt etter en børsintroduksjon, bestemte disse seg for å holde på sine aksjer også etter at 3Par ble børsnotert i 2007.

De tre eier 38 prosent av aksjene i 3Par. 15. august – dagen før Dell inngikk sin første avtale om å kjøpe 3Par – sto 3Par-aksjen i 9,65 dollar, og deres samlede aksjepost var verdt 231,2 millioner dollar. Den endelige avtalen som 3Par inngikk med HP i går hever verdien til 790,5 millioner dollar, altså med 242 prosent.

En annen som tjener ekstremt bra på salget av 3Par til HP, er 3Pars toppsjef David Scott, som for øvrig var ansatt i HP da han fikk lederjobben i 3Par i 2001. Per 30. juni eide Scott 4,6 prosent av 3Par. Han får nå utbetalt 95,7 millioner dollar for denne andelen.

Dette er mer enn 3Pars tre gründere får til sammen.

To av gründerne i 3Par, Jeffrey Price («P») og Ashok Singhal («A»), sa opp stillinger i Sun da de sammen med Robert Rogers («R») stiftet 3Par i 1999. Rogers fungerte som toppsjef fram til 2001 da Scott tok over, og forlot selskapet. 3Par har nektet å opplyse om hvorvidt Rogers fortsatt sitter på 3Par-aksjer. Størrelsene på aksjepostene til Price og Singhal er imidlertid kjent: De er i dag verdt henholdsvis 41,4 millioner dollar og 18,8 millioner dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.