Grünerløkka hippest også på mobil

Grünerløkka har etter hvert fått stempelet som et av de hippeste områdene i Tigerstaden. Nå blir de kule enda kulere: Grünerløkka blir Telenor Mobils 'gründerløkke', et sted der operatøren skal teste ut lokal kringkasting til mobiltelefoner.

Mobile Feed og Telenor Mobil skal prøve ut lokal kringkasting (Cell Broadcast) til mobiltelefoner på Oslo Øst. Dette er den første kommersielle testen av Cell Broadcast, som i dette tilfellet skal gå under merkeparaplyen GSM soneinfo.

For to uker siden begynte de første spede feltforsøkene med teknologien som muliggjør sonebaserte utsendelser av innholdstjenester til mobiltelefon. Telenor Mobil er ansvarlig for teknisk gjennomføring, mens Mobile Feed leverer relevant innhold "med høy troverdighet blant ungdom", forå sitere skrytemeldingen fra partnerne.

Mottak av Feeds tjenester vil være gratis for brukeren i testperioden, som i første omgang omfatter tjenestene Feed MAGEN, Feed PARTY, Feed VISNING og Feed PULS, som alle sammen - kort forklart - gir ungdommer som befinner seg på Grünerløkka stedsrelevant informasjon om hva som skjer i gatebildet, tips om mat og drikke, oppdatering og invitasjoner til konserter, klubb- og annet uteliv, eventuelt varsling av visning på leiligheter.

Hva må så du gjøre for å få glede av herligheten?

Dersom du er på Grünerløkka, men ikke ønsker å motta meldingene, trenger du ikke foreta deg noe aktivt. Er du imidlertid blant dem som ønsker tjenesten må du aktivt klargjøre din telefon for mottak. De forskjellige mobiltelefonene har ulikt brukergrensesnitt, og bruken er beskrevet nærmere på denne siden.

Til toppen