BEDRIFTSTEKNOLOGI

Grünerløkkas første Internett-kafé

Kjell Juveth Johansen har prøvesurfet QBA - en nyskapning av en nettkafè som vi ikke har sett snurten av siden slutten av 90-tallet - i hvert fall ikke her til lands.

Kjell Juveth Johansen
17. apr. 2002 - 11:06

Jeg sitter på Grünerløkkas første Internett-kafé, og jeg kan ikke annet enn å undre meg litt. Ikke siden dotcom-tiden har jeg opplevd noe lignende.

Det er i nærheten av parker og løkkas yrende folkeliv at nettkaféen QBA har åpnet. Det er trolig ikke tilfeldig at navnet uttales "Cuba". Cuba er også er navnet på den runde åpne plassen ved Akerselva, som en gang huset en diger murgård kalt "kuba" på folkemunne og som senere ble hetende Cuba.

Så fra "kuba", via Cuba, og nå til det postmoderne QBA, gjerne med dotno på slutten.

Der den tidligere kuba var plassert rett ved Akerselva, ligger nye QBA - ved Olaf Ryes plass med fin utsikt over parken, fontene og byens løse fugler, som sikkert får det bedre nå, med vår i luften og mulighet for å sjekke e-post til én krone og tjuefem øre per minutt.

QBA har 23 PC-er tilknyttet et 20 Mbit Internett levert av Bredbåndsfabrikken. PC-ene er sorte underverk levert av IBM med 21- og 17-tommer flatskjermer. I kjelleren finnes det flere arbeidsstasjoner beregnet på "hardcore gamers" og flere aktuelle spilltitler er tilgjengelige.

Dem om det.

I første etasje spilles det musikk på veggene, i det minste en visuell fremstilling av dempet beat, som legger seg som en varm vårflørt over alle PC-ene.

Interiøret er enkelt sort med tre vertikale jerndrag fra tak til gulv i turkis - intet mindre - som deler kafé- og PC-delen. I det ene hjørnet av kaféen står en firkantet peis, den skaper en en koselig atmosfære à la Kokopelli, for de som har besøkt in-stedet på høydedraget over Homansbyen.

På QBA serveres det ellers enkle retter, kaffe og øl som kan nytes til Internett eller sammen med en venn, eller begge deler i kombinasjon, hvis man fikser sånt.

Det er med andre ord fint og flott alt sammen.

Men, det er alltid et men: Er dette en Kafé på "lissom" eller har QBA livets rett?

"QBA skal drive Internettkaféer som er strategisk lokalisert i et nettverk", står det å lese på hjemmesidene deres. Jeg tolker dette utsagnet på min måte, og velger å tro at med "nettverket" menes "vi som bor på løkka", og som et nettverk skal vi sørge for å drive denne nettkaféen ved hyppige besøk.

For fremdeles er det slik at det ikke er alle av oss som har "INTERNETTET" hjemme, fordi det har blitt ganske dyrt, og da synes jeg dette er et fint alternativ til de andre Internett-kaféene, som ligger bortgjemt og kanskje litt skummelt til nede ved Plata eller der nede i Oslo sentrum et sted.

QBAs lokaler vitner om noe nytt og innovativt. Lokalene er arkitektonisk gjennomtenkt. Flott grafisk design, form og farge - nydelig - og ikke minst; jeg kjenner meg igjen! Et nytt og spennende kafèkonsept - og enda en grunn for oss løkkahipstere å ikke bevege seg vest for Akerselva.

Joda, vi sees nok på kuba...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.