Grunnleggeren av antivirusselskapet McAfee er død

Funnet livløs på cella.

John McAfee har vært på flukt fra amerikanske myndigheter i mange år. Her fra Cuba i 2019.
John McAfee har vært på flukt fra amerikanske myndigheter i mange år. Her fra Cuba i 2019. Foto: Alexandre Meneghini/NTB
24. juni 2021 - 00:00

John McAfee, grunnleggeren av antivirusselskapet McAfee, er død, 75 år gammel.

McAfee ble funnet livløs i en celle i et fengsel nær Barcelona i Spania onsdag. Ansatte forsøkte å gjenopplive ham, men fengselets helsepersonell erklærte ham død på stedet, heter det i en uttalelse fra regionregjeringen i Catalonia. Javier Villalba, en advokat for McAfee, bekrefter opplysningene overfor Reuters.

Dødsårsaken er under etterforskning, opplyser myndighetene.

– En rettsmedisinsk stab har ankommet for å granske dødsårsaken. Alt peker i retning av at det var selvmord, heter det videre i uttalelsen fra spanske myndigheter.

Noen timer før han ble funnet død, hadde en spansk domstol utstedt en foreløpig kjennelse i favør av et utleveringskrav fra USA. Kravet knyttes til en sak om skatteunndragelser i delstaten Tennessee.

I et rettsmøte tidligere denne måneden sa McAfee at skattesaken i USA var politisk motivert og at han kom til å risikere å tilbringe resten av livet bak murene hvis han skulle bli utlevert.

McAfee ble pågrepet i oktober i fjor på flyplassen i Barcelona.

75-åringen grunnla antivirusselskapet i 1987. I 2011 solgte han selskapet til Intel. I 2019 sa han at han ikke hadde betalt inntektsskatt i USA i åtte år på grunn av ideologiske årsaker. Samme år dro han fra landet for å unngå rettssak og bodde mye av tiden på en stor yacht med sin kone, fire hunder, to sikkerhetsvakter og en stab på sju ansatte.

 

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) trakk fram seks sikkerhetspolitiske utfordringer i en redegjørelse til Stortinget torsdag.
Les også

Støre: KI utfordrer allerede demokratiet betydelig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.