Gryende salg av Linux-desktop

Novell Norge solgte bra med Linux-PC-er i 2005, og venter en kraftig økning de neste årene.

Novell Norge solgte bra med Linux-PC-er i 2005, og venter en kraftig økning de neste årene.

Før helgen ble det kjent at Novell kommer med en vesentlig oppdatering av sin samlepakke for Linux-basert PC, med operativsystem, kontorapplikasjoner, e-postklient som virker mot Exchange og Lotus, forenklet installasjon av maskinvare, multimedieverktøy og så videre – samt sertifisering til maskinvare, support og oppdateringstjeneste.

    Les også:

Geir Christensen i Novell Norge sier det er et gryende salg av Linux-PC-er her i landet, og at den nye pakken, som kommer til sommeren, er det som trengs for å øke interessen.

– Tallene for regnskapsåret vårt, det vil si fra november 2004 til oktober 2005, viser at vi solgte 21 000 Linux desktop i Norge. 85 prosent gikk til offentlig virksomhet, inkludert skoler.

Salgstaktikken Christensen har lagt opp til, går på å få bedrifter og organisasjoner til å prøve pakken før de legger opp til en gradvis overgang fra Windows og Microsoft Office til Linux, OpenOffice.org og de andre applikasjonene i Novells Linux-pakke for PC-er.

– Det er veldig få som vil rive ut det de har for å erstatte alt i én omgang. Kommunene ser for seg en utfasing av Windows over tre år. Samtidig ser oppstartselskaper det fordelaktige i å satse på Linux-PC-er og sertifiserte samlepakker som vår med OpenOffice og andre applikasjoner.

Den kommende Suse Linux Enterprise Desktop fra Novell omfatter versjon 2.0 av OpenOffice.org, der blant annet utfordringen med makroer og pivottabeller fra Microsoft Office skal være løst.

– Alt USB-utstyr installerer seg selv, og vi har fininnstilt applikasjonene for å få dem til å fungere bedre sammen. Bærbare PC-er med vår Linux-løsning er nå fullt på høyde med Windows. 5000 brukere i Novell har kjørt pilotprosjekt med bærbare Linux-PC-er, også med Intels Centrino-teknologi.

Til toppen