BEDRIFTSTEKNOLOGI

GSM dyrest i Sverige

Når Telenor og Telia fusjonerer vil selskapets norske GSM-kunder betale 15 prosent mindre for GSM-mobiltelefoni enn selskapets svenske GSM-kunder. Sverige er Nordens dyreste land å ringe i en GSM-telefon.

Frode Eriksen
8. mars 1999 - 08:20

Prisundersøkelsen gjelder flere mobiloperatører og gir ingen av de tre svenske GSM-operatørene Telia, Europolitan og Comviq spesielt god karakter. For eksempel kan en dansk GSM-kunde ringe i arbeidstiden til halvparten av den prisen en tilsvarende svensk kunde må.

Telias mobilsatsing i Danmark er også spesiell, siden kundene der betaler 40 prosent mindre enn selskapets kunder i Sverige.

Computer Sweden har sammenlignet operatørene med utgangspunkt i et fastsatt årsforbruk av mobiltjenester og så funnet gjennomsnittsprisen for flere land i Nord-Europa. Undersøkelsen viser at det spesielt er ved innføringen av nye tjenester knyttet til GSM-1800 at konkurransen øker.

Den svenske Post og telestyrelsen har satt i gang en nærmere granskning av de svenske mobilprisene, som ikke har endret seg særlig på halvannet år.

Stelacon-analytiker, Annika Järvebro sier til avisen at de ingen av de svenske operatørene ønsker å starte en priskrig, siden alle selskapene går med overskudd. Hun mener at bare nye operatører vil kunne øke konkurransen i markedet.

Selskap Privatsamtaler Bedriftssamtaler
Telia 6/2 kr 3,63/2,50 kr
Europolitan 6/2 kr 3,63/2,38 kr
Mobilix 2/2 kr 2/2 kr
Sonera 3,55/1,20 kr 2,59/1,47 kr
Telenor 3,50-6/1,40 kr 1,20-1,60/1 kr

Kilde: Computer Sweden

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.