GTE gir ikke opp MCI

GTE har ikke gitt opp alt håp om å få overta MCI, selv om styret i MCI har anbefalt sine aksjonærer å selge til WorldCom. GTE sier nå at om WorldCom av en eller annen grunn ikke skulle kjøpe MCI, så er selskapet villig til å høyne sitt kontantbud på USD 28 mrd.

WorldCom skal i løpet av noen måneder, om amerikanske og europeiske myndigheter aksepterer overtakelsen, kjøpe aksjene i den amerikanske telekomoperatøren MCI for 37 milliarder dollar, i hovedsak bestående av aksjer i WorldCom.

British Telecom (BT), som eier 20 prosent i MCI, og som først planla fusjon med selskapet for å etablere Concert, får betalt sin andel med kontanter.

BTs opprinnelige bud for de aksjene i MCI som selskapet ikke eide selv, havnet til slutt på USD 17 mrd, som igjen ble avløst at et bud fra WorldCom på USD 32 mrd, før GTE meldte seg på banen med et kontantbud på USD 28 mrd. BTs bud var basert på kontanter og aksjer, mens WorldComs opprinnelige bud var basert 100 prosent på aksjer i selskapet.

Det er den britiske avisen The Times som i dag forteller at GTE ikke har avskrevet MCI helt ennå.

Ifølge GTE er det fremdeles en mulighet for at aksjeeierne i MCI vil avvise WorldComs tilbud når aksjonærene møter på generalforsamling i mars.

Nestleder i styret og president i GTE International, Michael Masin, sa i London onsdag at selskapet var i ferd med å sluttføre en handel som vil få betydning for selskapets engasjement i Europa.

Ifølge Londonavisen The Independent skal Masin ha sagt at selskapet gjerne vil bedre samarbeidet med BT.

GTE har i likhet med flere andre amerikanske telekomselskap bedt de amerikanske telemyndighetene FCC å hindre oppkjøpet fordi de to selskapene ennå ikke har sannsynliggjort at kundene vil tjene på fusjonen.

Til toppen