RESULTATERFINANS

Gudbenådet overtagelse frelser dotcom-konsulenter

Hjelpen ser ut til å komme fra oven for oppsigelsestruede Internett-konsulenter i MarchFirst. Rundt 2.000 sjeler ser nå ut til å bli reddet fra arbeidsledighetens fortapelse i det finansielt stressede selskapet.

Ole-Andreas Krohn
2. apr. 2001 - 11:46

Programvarekonsulentene i selskapet med det ubeskjedne navnet Divine har ifølge Wall Street Journal sagt seg villige til å plukke opp deler av det stressede Internettkonsulentselskapet marchFIRST.

I første omgang skal Divine være villig til å betale 10 millioner dollar for å overta blant annet 2.100 MarchFirst ansatte.

I tillegg skal selskapet få overta anselige 130 millioner dollar i utestående fordringer og 19 eller 20 regionale kontorer som i dag eies av MarchFirst.

Som ledd i en restrukturering og på grunn av et akutt likviditetsbehov på 53 millioner dollar er det tidligere spekulert i at MarchFirst ville si opp 2.000 av sine i alt 7.000 ansatte.

Divine forplikter seg videre til å betale 60 millioner dollar over en femårs-periode. Denne delen av kjøpesummen er i form av et ballong-lån, hvilket innebærer at det kun betales mindre beløp frem til det siste forfallet.

Dersom den overtatte delen av MarchFirst når sine finansielle og kommersielle mål vil Divine betale ytterligere inntil 55 millioner dollar skriver Wall Street Journal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.