FORBRUKERTEKNOLOGI

Gule Sider lanserer kartsøk på mobilen

De tradisjonelle GPS-ene får nå konkurranse fra uvventet hold.

11. juli 2008 - 08:58

Gule Sider 1880 lanserer GPS-programvare til mobiltelefonen. Navigasjonstjenesten finner fram til adresser i inn- og utland, hoteller, restauranter og privatpersoner.

Den nye GPS-applikasjonen heter Gule Sider 1880 Navigasjon og kan lastes ned til alle mobiler med GPS-funksjon. Brukerne vil få tilgang til mange ulike tjenester, den viktigste er imidlertid GPS-funksjonen som fungerer på samme måte som Gule Sider på nett. Man kan søke etter bedrifter og personer og få en kjørerute på samme måte som på en ordinær GPS.

Etter det digi.no erfarer må kartdataene lastes ned fortløpende etter behov. Når man i tillegg må betale for navigasjonen, blir det fort ganske dyrt når man er i utlandet.

Google Maps er på sin side gratis å bruke, men laster ned dataene fortløpende.

- Det unike er at nå må man ikke vite adressen for å få opp kjøreruter. Det er bare å søke etter et gitt navn for så å få opp kjøreruten på skjermen. Denne tjenesten er vi alene om i Norge, forteller Tommi Larsen, Mobile Manager i Eniro.

Tjenesten støttes av Eniros omfattende databaser og brukerne er dermed sikret at informasjonen er pålitelig. Brukerne kan søke på personer og bedrifter i Norge, Sverige, Danmark og Finland. De som reiser til andre steder i Europa kan benytte programvaren som vanlig GPS.

Brukerne får også tilgang til en webportal der de kan lagre og administrere kjøreruter.

De som ønsker å planlegge en ferietur kan gjøre bakgrunnsarbeidet på PC-en før avreise og legge informasjon og kjøreruter over på mobilen slik at det er klart til

bruk.

Følgende telefoner støttes akkurat nå av Gule Sider 1880 Navigasjon.

Eniro har også valgt å legge inn en værmeldingstjeneste som automatisk gir brukeren inntil fem dagers værvarsel for angitt destinasjon.

Den tekniske løsningen leveres av det svenske selskapet Appello. I Østerrike ble applikasjonen WISEPILOT fra Appello kåret til vinner foran Blackberry 8800, Nokia N95 og Samsung i780. De digitale kartene leveres av Tele Atlas.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.