Gule Sider utfordrer Google Maps i Norge

Gule Sider utfordrer Google Maps i Norge

Nå kan du se detaljerte flyfoto fra flere norske byer på weben. Langt mer skal komme etter hvert.

Eniro-eide Gule Sider annonserte i dag en betaversjon av en tjeneste hvor brukerne skal kunne se flyfoto fra hele landet. Foreløpig dekkes Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Sandnes, Sola og Bærum.

- Ambisjonen vår er å dekke hele landet. Hvis vi ikke få tak i godt nok materiale, vil vi leie inn egne fly, forteller Tore André Godager, portalsjef for Gule Sider, til digi.no

Detaljnivået på bildene er på 0,1 til 0,2 meter. Dette betyr at man kan gjenkjenne gjenstander, for eksempel en sykkel, men ikke identifisere mennesker.

Bildene er tatt i 2002-2006, noe som betyr at ikke alt er like oppdatert. Men det loves at flyfotoene fortløpende vil bli oppdatert og få bedre kvalitet.

- Det finnes mange fordeler ved å kombinere flyfoto og kart. Du kan for eksempel se hvor nær sjøen er fra hotellet, eller om det finnes skog i nærheten av huset du har funnet på nettet. Kvaliteten er klart skarpere og mer brukervennlig enn satellittbilder. Dette er et stort skritt mot neste generasjons karttjenester, avslutter Godager.

Fløyen i Bergen

Slottet og Slottsplassen i Oslo

Til toppen