Gulesider.no tilbyr 360 graders flyfoto

Gulesider oppgraderer sin karttjeneste med en funksjon som gjør det mulig å se fasaden på bygningene.

Gulesider.no tilbyr 360 graders flyfoto
Bilde:

Gulesider.no har nå lansert en ny funksjon på sin karttjeneste, som de mener de er først i verden med.

I samarbeid med kartselskapet Blom har de utvidet sin karttjeneste med skråstilte flyfoto. Normalt når man ser på et flyfoto, ser man på et bilde som er tatt rett ovenfra. Det gjør det enkelt å sammenligne det man ser med et kart, men det kan være vanskelig å bruke det til å finne frem til en gitt adresse når man går eller kjører i området.

Med Gulesiders nye skråfoto kan man se fasaden til bygget på bildet, og det skal gjøre det lettere å kjenne igjen bygget når man nærmer seg sin destinasjon.

- Den nye tjenesten setter en helt ny standard for karttjenester, ettersom det nå er mulig å vise frem detaljer som før har vært skjult fra ordinære flyfoto. Den nye løsningen er gjort mulig ved bruk av såkalt pictometri-teknologi, levert av det børsnoterte selskapet Blom Geomatics, sier Tore Andre Godager, Portalsjef GuleSider.no.

I første omgang er tjeneste kun tilgjengelig for adresser i Oslo og omegn, men Gulesider vurderer å legge ut bilder fra en rekke andre byer rundt om i Norge.

- Vi synes det er veldig artig å få på plass denne tjenesten både for våre brukere og våre annonsører, sier Godager.

Han er spesielt fornøyd med at de som en lokal aktør med dette ligger i forkant av utviklingen på et felt som normalt domineres av internasjonale giganter som Google og Microsoft.

Funksjonaliteten er lagt til som en tilleggsknapp der brukerne kan velge å se skrå luftfoto fra fire forskjellige vinkler: nord, sør, vest og øst.

På bildet over vises bygget der digi.no holder til i Mølleparken 2e, like ved Aleksander Kiellands plass i Oslo. Øverst til høyre kan man velge hvilken side man vil se på bygget fra.