Gullkantet 3G-kontrakt til Ericsson

Det svenske mobilselskapet Hi3G kjøper sin 3G-utrustning fra Ericsson, i en avtale som kan være verd opptil 10 milliarder svenske kroner.

Dette er en god nyhet for Ericsson som med det styrker sin tilstedeværelse i hjemmemarkedet. Det svenske selskapet skal bygge det meste av Hi3Gs nye 3G-mobilnett. Samtidig skal det utvikles nye tjenester for mobilnettet sammen med Hi3Gs eiere, Investor og Hutchison.

Fra før er Ericsson valgt som leverandør til Tele2 og Telias felleseide mobilnett, og Ericsson tror det skal være mulig å fange opp flere bestillinger.

- Vi har svært gode sjanser for å ta hjem flere kontrakter i Sverige, sier sjef for Ericssons mobildivisjon, Mats Dahlin, ifølge Dagens Industri.

Ericsson ligger godt an overfor både Europolitan og Orange Sverige nå, siden begge selskapene sammen med Hi3G planlegger å bygge felles infrastruktur flere steder gjennom det felleseide 3G Infrastructure Services.

I tillegg til felles-nettet skal de tre selskapene bygge hvert sitt nett, i hovedsak i byene.

Konsernsjef i Hi3G, Chris Bannister sier avtalen med Ericsson gjelder 50 prosent av Hi3Gs totale investering. Men om Ericsson deltar i finansieringen av nettet, vil ingen si noe om.

Til toppen