BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gullrush for internettleverandører

Salget av programvare og servere for å lage og drive norske Internett-sider vil mer enn seksdobles i løpet av fire år, spår IDC.

24. mai 2000 - 15:17

Salget av produkter og tjenester for å lage og drive Internett-tjenester vil eksplodere i årene fremover, mener analyseselskapet IDC Nordic.

Salget av programvare, servere, sidedesign og drift-tjenester for å lage og vise Internett-sider i Norge i fjor kom opp i 834 millioner kroner. Linjeleie er ikke tatt med i regnestykket.

IDC tror det totale Internett-markedet vil vokse med 38 prosent hver av de neste fem årene. Dette høres kanskje ikke ut som mye, men veksten vil bringe markedet opp i 6,4 milliarder kroner i 2004.

Av de forskjellige segmentene, er det salg av programvare, maskinvare og driftstjenester (hosting) IDC tror vil vokse raskest. Her vil veksttakten være på hele 78 prosent i året, tror IDC.

- Når bransjen vokser så fort, er det ekstremt viktig at selskapene ikke bare tenker på teknologi og aksjekurser. Bare selskaper som satser på opplæring og videreutvikling av de ansatte vil vokse trygt, mener IDC-analytiker Bitten Olesen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra