BEDRIFTSTEKNOLOGI

Guru gir bort web-sider

Gratis web-side er et av tilbudene Guru Software frister med for å kapre nye kunder. Guru lanserer nyheter på samlebånd, men det er langt frem til børsnotering.

Einar Ryvarden
2. feb. 1999 - 14:23

Programvarehuset Guru Software satser aggressivt for å kapre seg en plass i det trange norske markedet for økonomiprogramvare. På Software 99-messen lanserer selskapet et ras av produkter, blant annet gratis hjemmeside for kunder av selskapets programvare. Guru Software mener de kaprer kunder fra leverandører som PC-Systemer og Visma med sine enkle og billige løsninger.

Alle kunder vil kunne laste ned GBA Web gratis. Programmet leder deg igjennom prosessen, du taster inn den nødvendige informasjonen og sender den over til Guru som komponerer en enkel hjemmeside med kontaktinformasjon, produktkatalog og noen valgfrie informasjonssider.

- Dette er en fattigmannsløsning for elektronisk handel. Foreløpig kommer ordre som kunden taster inn på e-post, men vanlige norske bedrifter har ikke råd til en løsning i millionkronersklassen fra IBM, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør og gründer av Guru Software.

Selskapet spesialiserer seg på de 95 prosentene av norsk næringsliv som har mindre enn 20 ansatte. Siden 1994 har Guru med en meget aggressiv prispolitikk presset seg inn i markedet med moderne Windows-løsninger. Men dette koster penger - Guru vil neppe gå med overskudd i år, til tross for at selskapet etter det digi.no forstår omsatte for rundt 30-40 millioner kroner i fjor.

For å sikre fremtiden har Guru Software derfor fått inn en ny eier. Venture Partner har kjøpt 18 prosent av selskapet for 7,2 millioner kroner, noe som priser Guru til 40 millioner kroner.

- Vi skal på børs en dag, men det er langt frem - først skal vi nå opp i en omsetning på 100 millioner kroner, noe som neppe skjer i 1999, sier Hanoa.

Sammen med GBA Web, lanserer Guru GBA 99, en oppdatert versjon av hovedproduktet til selskapet - en billig samlepakke med blant annet regnskap, kunderegister, innkjøp og lønnsføring. GBA selges i forskjellige versjoner, men den mest avanserte - GBA Enterprise - koster ikke mer enn 20.000 kroner for en fembruker-lisens.

Guru har også lansert en intranett-løsning og et tillegg for å koble seg på intranettet over Internett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.