Guru kjøper konkurrenten daTax

Eilert Hanoa fortsetter sin aggressive vekst med et oppkjøp av skatte- og økonomiprogramleverandøren daTax.

Eilert Hanoa fortsetter sin aggressive vekst med et oppkjøp av skatte- og økonomiprogramleverandøren daTax.

Guru Software, med Eilert Hanoa i spissen, er et av de mest aggressive programvareselskapene i Norge. Til tross for at selskapet så vidt er over i pluss, startet Hanoa i fjor tjenesten Mamut som gir deg gratis internettsider. Nå kjøper han konkurrenten daTax med 20 ansatte for like mange millioner kroner.

Dette har Eilert Hanoa råd til etter å gjennomført flere emisjoner i løpet av høsten og vinteren der blant andre Høegh Invest, Anders Wilhelmsen, Venture Partner og Torstein Tvenge kom inn på eiersiden.

daTax er mest kjent for sitt skatteprogram til privatpersoner og små bedrifter, men selskapet lager også økonomiprogramvare. Selskapet skal bestå som et selvstendig datterselskap og det skal ellers ikke skje noen større endringer i selskapet. Meningen er å la de to selskapene dele på felleskostnader for produktutvikling, salg og markedsføring.

daTax forventes å ha en omsetning på 14 millioner kroner i 1999 med en driftsmargin på ti prosent. Selskapets største eier har hittil vært Trygve Hegnar.

Til toppen