Guru Software allerede i pluss

Etter en lengre investeringsfase, tjente den prisaggressive leverandøren av økonomisystemer Guru Software penger for første gang. Guru-sjef Eilert Hanoa planlegger både en samlepakke sammen med Microsoft og kontorer i utlandet.

Etter en lengre investeringsfase, tjente den prisaggressive leverandøren av økonomisystemer Guru Software penger for første gang. Guru-sjef Eilert Hanoa planlegger både en samlepakke sammen med Microsoft og kontorer i utlandet.

Etter fire år med betydelige investeringer, kan Guru Software feire første kvartal med overskudd. Selskapet tjente en halv million kroner etter å ha solgt programvare for 9 millioner kroner i første kvartal. Det har snudd seg fort for Guru - i fjor tapte selskapet en krone for annen hver krone de solgte for.

Guru tilbyr allerede en rekke meget prisgunstige økonomisystemer med der det følger med moduler for kundekontakt, innkjøp/lager og lønn/personale, men har aggressive planer fremover. Som digi.no tidligere har skrevet har selskapet inngått et samarbeid med Microsoft for å koble Office 2000 og Gurus produkter tettere sammen.

Samarbeidet munner ut i Guru Future, som selskapet skal lansere til høsten. Der vil Guru ha kvittet seg med sin egen klient-programvare til fordel for en web-side med store ikoner. Systemet kobler seg opp mot blant annet Excel som henter data og gir brukere de vanligste tilstands-rapportene fra egne menyer i den nye versjonen (Se tidligere sak i høyre marg)

Guru Future kobler også sammen bedriftens økonomisystem med innholdet på deres Internett-sider. Med Future-versjonen blir dessuten Guru en sterkere konkurrent til Superoffice fordi selskapet legger inn blant annet de samme mulighetene for dokumentstyring og kundekontakt som Superoffice tilbyr.

- Målet er å skape en komplett samlepakke med alt det en liten eller mellomstor norsk bedrift trenger. Med tette, automatiske koblinger programmene i mellom og mot Office 2000, skal kundene slippe å kjøpe konsulenttjenester for å tilpasse programvaren, hevder Eilert Hanoa, administrerende direktør i Guru Software.

Hanoa forteller at Future-pakken også få automatiske koblinger for å sende over informasjon til Brønnøysund-registeret og mot Internett-bankprogramvaren til DnB.

Samtidig har Guru også tenkt seg utenlands - Hanoa forteller at selskapet er ferdig med en engelsk og en svensk versjon av sin nåværende økonomi-programsamling GBA 99. Hanoa forteller at selskapet er i samtaler med mulige svenske partnere samtidig som de vurderer etablering i Sverige. Hvilke andre europeiske land han vurderer vil han ikke si noe om, til tross for informasjonen om den engelske versjonen.

Går alt etter planen forteller Guru Software at de planlegger børsnotering til neste år eller i 2001. Selskapet sammenligner seg med voksne konkurrenter som Agresso og PC-Systemer som hadde en omsetning på 40-50 millioner kroner året før de gikk på børs.

Til toppen