Gutteromsfirma refser Sony

Gutteromsfirmaet Multimedia Import har gått i tospann med SmartShopper.no om å levere japanske Playstation2-maskiner til norske spillfriks ett år før den blir lansert i Europa. Selskapet benekter at spillmaskinen er farlig eller ulovlig i Europa.

Gutteromsfirmaet Multimedia Import har gått i tospann med SmartShopper.no om å levere japanske Playstation2-maskiner til norske spillfriks ett år før den blir lansert i Europa. Selskapet benekter at spillmaskinen er farlig eller ulovlig i Europa.

- Disse maskinene er ikke smuglet inn, og de er ikke farlige. Det sier Stefan Hilt, daglig leder i gutteromsselskapet Multimedia Import. 20 åringen har gjort det mulig for spillgale å slå kloa i Playstation2-maskinen hele ett år før den blir sluppet i Europa.

Hilt har 1.000 maskiner stående på et lager i Hong Kong. Disse skal han fly til Norge de neste ukene, og selge gjennom Nethouse-selskapet Smartshopper, som har en eksklusiv rett til e-handelen med produktet.

Hilt mener påstandene om at Playstation2-maskinen kan være farlig å bruke utenfor Japan er fabrikkert av Sony og japanske myndigheter, slik at de ikke skal bli sluppet på markeder som Europa og USA før den offisielle lanseringen skjer.

I Japan er det strømuttak på 110V - ikke 220V som i Norge.

Hilt og Smartshopper benektet under en pressekonferanse i Oslo torsdag at det er ulovlig å ta maskinene ut av Japan.

Ifølge Stefan Hilt har selskapet hans, Multimedia Import, kontakter og leverandører i både Japan og Hong Kong.

- Er dette noe ulovlig, er de dem som får svi, sier Hilt til digi.no.

Hilt sier at Multimedia Imports forhold til Egmont Entertainment AS, som er eneimportør av Playstation til Norge, ikke er anstrengt:

- Vi har importert disse maskinene lovlig. Det er lovlig fordi vi har japanske maskiner, og ikke europeiske, mener Hilt.

- Det har også kommet påstander om at Playstation2 er så kraftig at den kan måle seg med datamaskinene som forsvaret bruker, men dette faller på sin egen urimelighet. Dette er en underholdningsmaskin, ikke noe mer, sier Marin Mathisen, vareinnkjøpssjef for Smartshopper.

Både Hilt og Mathisen mener at påstandene om at Playstation2 er farlig, er fabrikkert av Sony for å forhindre at maskinen blir sluppet på markeder utenfor Japan. Ryktene om at minnebrikken i spillemaskinen har en feil, og at maskinene derfor må trekkes tilbake, tilbakevises også kategorisk av Stefan Hilt og Martin Mathisen.

- Vi har hatt maskinen i fem uker, og den virker fint, sier Hilt til digi.no. At Playstation2-maskinen bare kan spille spill fra Japan mener Hilt og Mathisen ikke er noe problem, da disse spillene har mulighet for såvel engelsk tale som tekst. De annonserer også at det muligens kommer et adapter som kan gjøre det mulig å spille europeiske spill etter hvert. Denne kommer imidlertid først etter Playstation2s offisielle lansering.


Maskinen blir å få kjøpt på Smartshopper.no, som har en eksklusiv avtale med Multimedia Import om salg over nettet. Maskinen blir også solgt i butikker etter hvert som varene kommer inn til landet.

Les:
Nesten én million PlayStation2 på to dager
Microsoft offentliggjør spillmaskin på fredag
Trønder-gründere får Sony kontrakt
Sony lekker kundedata

Til toppen