Gwyneth Paltrow første supertelefon-kunde

Lansert i februar, er Nokias 170.000 kroners Vertu-telefonen endelig i salg og selskapet har fått sin første kunde.

Det virker som det ikke finnes grenser for hva slags produkter som kan lages i superluksus-versjoner og selges til priser med ekstra nuller bak. I februar i år lanserte Nokia den første telefonen fra sitt luksusmerke Vertu.

Les også

  • <<A class="bodylink-story" href="http://www.digi.no/digi98.nsf/pub/te20020122095548_er_15743190">Litt bedre mobil - til 20-doblet pris

Telefonen, eller smykket om du vil, kan fås i kasse laget i gull, platina eller krom til priser "over 20.000 dollar", det vil si rundt 175.000 kroner.
Nå er det visstnok ikke bare skallet som løfter prisen, du får faktisk en - om marginalt - bedre telefon. Komponentene skal være bedre og ringelyden skal være langt klare, men lyden du mottar under en samtale kan ikke Nokia gjøre noe med, den kvaliteten bestemmes av GSM-standarden.

Den viktigste funksjonen ligger kanskje på "assistent"-knappen som kobler deg opp til en spesiell operatør/hjelper som kan booke Concorde-billetter og annet for deg.

Det London-baserte selskapet har arbeidet i fem år og har 200 ansatte, ble det opplyst under lanseringen. Men Nokia/Vertu fortalte ikke at det først er nå at telefonen kommer i salg. Nettstedet thisislondon.com melder nå at Vertu har fått sin første bestilling, noe digi.no får bekreftet når vi ringer.

- Gwyneth Paltrow er vår første kunde nå når telefonen er kommet i salg, forteller Vannesa Bouganin i Vertu til digi.no

Til toppen