Gyldne tider for utleie av IT-konsulenter

Telenor er åpenbart forsiktige med ansettelser og leier nå inn overraskende mange konsulenter.

Telenor er åpenbart forsiktige med ansettelser og leier nå inn overraskende mange konsulenter.

Mange har måtte gå i Telenor, men samtidig har selskapet vekst i flere forretningsområder. Telenor har nå trolig rundt 12.000 ansatte.

Telenor er en av de fem største kundene til rekrutteringsselskapet Elan IT-ReSource, som er et datterselskap til Manpower. Nå har Telenor forlenget avtalen ytterligere i to år.

Ifølge daglig leder Haakon Gellein i Elan IT-ReSource har Telenor et betydelig antall innleide konsulenter i IT-funksjoner. Det er spesielt innen områdene drift, support, prosjektledelse og utvikling Telenor etterspør arbeidskraft.

Gellein antyder at utleie av konsulenter fra et halvt til ett år blir stadig mer vanlig.

Elan IT-ReSource har posisjonert seg kraftig i hele Norden med Telia Sonera og IBM som storkunde i Sverige og Nokia i Finland. I Norge er det DnB Nor, EDB, Telenor, Nera og HP som rangeres som de fem største kundene.

- Vi er dobbelt så store som den største konkurrenten i Sverige innenfor IT rekruttering og utleie, hevder Gellein til digi.no.

Elan IT-ReSource mener å ha økt oppdragsmengden fra september til november til mellom 250 til 350 prosent.

Det er spesielt på programvareutvikling og konsulenter med kompetanse på.Net, Java, C-Sharp og SAP-økonomi/personal, som det er stort behov for. I 50 prosent av tilfellene ønsker kundene konsulenter med Microsoft-sertifiseringer.

Til toppen