Hack deg til jobb

SOL går nye veier for å skaffe utviklere.

Hack deg til jobb
Joda, du må fortsatt sende inn CV, men for å lande utviklerjobb hos SOL må søknaden sendes inn som et API-kall. Bilde:

Nettportalen Scandinavia Online (SOL) skal fornye seg, men synes det er vanskelig å fylle tre ledige stillinger som backend- og frontend-utviklere.

For å skape litt blest om muligheten tar de kun imot jobbsøknadene gjennom et programmeringsgrensesnitt (API).

«Send en søknad til oss via et API-kall til http://jobb.sol.no/apply» heter det i utlysningen som bare er lagt ut på egne nettsider, samt på LinkedIn.

– Markedet er så stramt at vi er nødt til å gå nye veier, forklarer Geir Wiksén, som selv begynner i stillingen som teknologidirektør i SOL over nyttår.

Poenget med det utradisjonelle påfunnet er også å sile ut iallefall noen av de kvalifikasjonene selskapet er på leting etter.

Geir Wiksén er ny teknologidirektør i SOL fra nyttår.
Geir Wiksén er ny teknologidirektør i SOL fra nyttår. Bilde: Marius Jørgenrud

– Har dere problemer med å få tak i kvalifiserte folk?

– Ja, det er veldig vanskelig. Først og fremst i Oslo-området, og særlig for oss som ikke driver konsulentselskap er det vanskelig å få tak i folk.

Dessuten er arbeidsledigheten i tillegg så lav at de som er interessert i å flytte på seg blir spammet ned av rekrutteringsbyråene, sier Wiksén.

Når SOL ikke kan matche konsulentlønna, kan de likevel friste med muligheten til å bli sentral i fornyingen av et av landets mest besøkte nettsteder.

– Her vil man få virkelig innflytelse på å gjøre et produkt bedre over tid. I motsetning til konsulentbransjen, hvor det ofte er kjapt inn for å lage et eller annet og så raskt ut igjen.

Vil bli mer innovative

Stillingsannonsen er relativt åpen, men retter seg mot de som synes rammeverk som Node.js, Angular.js, REST og HTML5 er kult å jobbe med.

I dag bruker de mest PHP og Java. De har ingen planer om å skrive om plattformen, men ønsker å ta i bruk nye rammeverk for å skru opp innovasjonstakten. Wiksén lover at portalen skal fornye seg både teknologisk og på andre måter til neste år.

– Nå har jeg ikke begynt ennå, men vi skal bygge om SOL fra en portal til en moderne nyhetsaggregator som samler innhold fra tusenvis av kilder og gir brukeren det beste nyhetsoverblikket. Samtidig har vi lyst til å bli litt mer spennende på teknologi, sier den påtroppende direktøren som ved nyttår forlater tilsvarende stilling i programvarehuset Fronter.

(Vi gjør oppmerksom på at Aller Media, som eier DB Medialab og dermed digi.no, også eier 49,9 prosent av aksjene i SOL.)

    Les også:

Les mer om: