Hack nettsiden - vinn 440.000 kroner

Argus Systems Group har så stor tro på sitt nye sikkerhetsprodukt at de gir 50.000 dollar, eller omlag 440.000 norske kroner, til den som greier å knuse systemet.

Sammen med magasinet eWeek, har det amerikanske sikkerhetsselskapet Argus Systems Group, Inc, arrangert hacker-konkurransen OpenHack III. Formålet med konkurransen er å sjekke om selskapets nye sikkerhetsprodukt, PitBull, klarer å stå imot fiendtlige angrep.

PitBull blir i amerikansk media presentert som datasikkerhetsens svar på Fort Knox. Nå skal dette bevises ved at en armé av pengeglade hackere blir oppfordret til å trenge gjennom systemet.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Hackere bruker vanligvis å komme seg inn i operativsystemene ved å utnytte sikkerhetshull i applikasjonene som systemet driver, og de fleste sikkerhetsselskap prøver å tette disse hullene som best de kan.

Men PitBull sikrer operativsystemet for seg selv, noe som skal gjøre det nesten umulig å bryte igjennom.

I konkurransen om å knuse dette systemet vil deltagerne ha to uker på seg for å korrumpere en nettside som er beskyttet av PitBull. Greier man dette er den store prisen på oppunder 440.000 norske kroner.

Det skal noteres at arrangørene tenkte på å gi vekk en bil som premie, men de kom til å tenke på at det neppe er alle deltagerne som er gamle nok til å kjøre...

I de to tidligere konkurransene som har blitt arrangert under OpenHack-serien har hackerne vunnet. Men da var det andre systemer - og premien var langt mindre enn i dette tilfellet.

Men Argus har oddsene på sin side. I konkurranser henholdsvis i München og Las Vegas greide ingen å bryte seg gjennom selskapets sikkerhetsprodukter.

- Jeg liker det gamle rodeo-mottoet: 'There's never been a horse that can't be rode, there's never been a rider that can't be throwed", sier Eric Lundquist, redaktør for magasinet som er medarrangør i hackerkonkurransen til AP.

Til toppen