BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hack og vinn 430.000 kroner

I slutten av måneden arrangeres en internasjonal hacker-konkurranse hvor førstepremien er på 50.000 dollar. Økokrim stiller seg positive til konkurransen.

Therese Werenskiold
19. juni 2000 - 10:42

Det koreanske Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) vil holde en internasjonal hacker-konkurranse fra 27. juni til 1. juli.

Det norske nettstedet killer.no (utviklet av Killer Technology) har foretatt et røft overslag, og konkluderer med at konkurransen vil være den største i sitt slag i hele verden, både når det gjelder premier og antall deltakere.

Konkurransen arrangeres for å fremme utviklingen og utvekslingen av sikkerhetsteknologier blant de fremste ekspertene fra hele verden.

Konkurransen vil starte på nettsiden til organisasjonen Information Secutiry OlymFair (ISO) omlag klokken 02:00 norsk tid (GMT kl. 00:00) 27. juni og vare frem til klokken 02:00 1. juli.

Førstepremien er på 50.000 dollar, eller rundt 430.000 kroner. Andrepremien er på 20.000 dollar, og tredjepremien 10.000 dollar.

Det er, så vidt digi.no forstår, ikke opplyst hvilke sikkerhetsforanstaltninger som skal brukes. Killer.no går ut fra at konkurransen skal ha én server. Deretter foregår konkurransen sannsynligvis slik at deltakerne angriper serveren, og den som først får full adgang må så forsvare systemet fra alle de andre som fortsatt vil prøve å komme inn.

Sannsynligvis vil det være en mengde sikkerhetshull til å begynne med, og følgelig "lett" å komme inn, for så å bli vanskeligere og vanskeligere.

Premieseremonien vil bli avholdt 22. juli, sammen med et større internasjonalt seminar bestående av sikkerhetseksperter og konkurransevinnere.

Nærmere beskrivelse av konkurransereglene vil finnes på ISOs nettsider 48 timer før konkurransen starter.

Økokrim er kjent med slike konkurranser, og sier til digi.no at det kan være svært positive tiltak som stimulerer til økt fokus på datasikkerhet.

Nylig møttes hackere til en konferanse i St. Paul, Minnesota. På RootFest-konferansen kunne deltakerne også være med på en hacker-konkurranse, en tredagers mental kamp hvor det var om å gjøre å bryte seg inn på så mange motstanderes maskiner som mulig, og samtidig beholde sitt eget system tett.

Denne konkurransen er ikke bare lek, skriver Silicon Valley News. Den skal også være en mulighet til å lære mer. Hackerne utveksler informasjon, og avdekker svakheter ved hverandres datasystemer. Nøkkelen er kreativitet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.