Hack og vinn en Mac

Apple Computer i Europa gir en PowerBook 3400C/244 til den som kan bryte seg inn i en MacOS Internet Server.

Apple Computer i Europa gir en PowerBook 3400C/244 til den som kan bryte seg inn i en MacOS Internet Server.

Apple Computer Europe tar sjansen på at selskapets Internett-server er så sikker at det har gitt sin offisielle tilslutning til en "Hack-a-Mac"-konkurranse. Selskapet gir en 240 MHz PowerBook 3400C til den som greier å bryte seg inn på en Apple Internett-server. Hackere blir oppfordret til å endre på en gitt side hos den tyske Internett-aksessleverandøren Global Access for å bevise sin "udåd."

Konkurransen ligner på en tilsvarende som det svenske selskapet Infinit AB gjennomførte i perioden februar til april i år. Den gang var det ingen som greide å hacke Mac'en. Som digi skrev tirsdag, kjører et annet selskap, det canadiske VirTech Communications Inc, også en "Hack-a-Mac"-konkurranse, men denne har ikke Apples offisielle støtte.

Apples hacker-utfordring startet den 4. juni og interesserte kan prøve seg frem til 31. juli 1997.

Maskinen som skal hackes er en standardkonfigurert Apple Workgroup Server 9650/233 med Apple Internet Server Solution. Maskinen er koblet til Global Access' lokale nettverk via en ruter uten spesielle filtre eller brannvegger, og den kjører standard Mac OS 7.6 med standard utvidelser. Internett-serverprogramvaren er WebStar 2 som er del av Apple Internet Soultion CD.

Til toppen