JUSS OG SAMFUNN

Hack plateselskapene - tjen 92.000 kroner

Platebransjen trenger hjelp av deg til å sikre seg selv. Greier du å bryte deg gjennom sikkerhetssystemene til de store plateselskapene, kan du tjene opp til 10.000 dollar.

11. sep. 2000 - 08:22

Platebransjen stoler ikke på seg selv og trenger nå hjelp av deg til å beskytte seg mot deg, det vil si avanserte nettbrukere, hackere og crackere. Etter halvannet års jobbing kommer de endelig opp med forslag til systemer som skal beskytte musikken mot digitale pirater.

Det er forumet Secure Digital Music Initiative (SDMI), som musikkbransjen satte i gang i 1998 for å sikre seg mot digital piratvirksomhet, som endelig har kommet ut av startgropen. Hittil har de store selskapene kun blitt enige om at de trenger en felles sikkerhetsstandard for å sikre rettighetene i en nedlastbar musikkverden, men ikke hvordan det skal skje og med hvilken løsning.

Fra 15. september legges nesten et dusin forslag til kopieringsbeskyttelse på et eget webområde. Og hackere over hele verden inviteres til å ta del i hacker-festen som har til mål å sørge for at den beste kopieringsbeskyttelsen velges.

Du kan derfor sørge for at flere av disse systemene ikke blir med til finalerunden.

Det er over 200 organisasjoner og selskap som står bak SDMI og disse er villig til å betale opp til 10.000 dollar hvis du greier å strippe identifiserbare "vannmerker" og koder som identifiserer opphavsretten til musikken, skriver News.com.

SDMI uttrykker det slik på sine egne sider: "Attack the proposed technologies. Crack them."

Så gjør klar til angrep fredag 15. september. Du får lov å holde på til 7. oktober:

(Les om platebransjens planer her: Hacksdmi)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.