Hackede Siemens-mobiler kan reddes

Åtte av Siemens' mest solgte mobiler fryser hvis du sender dem en spesiell SMS-melding, bekrefter selskapet. Men de kan reddes. Her er oppskriften:

Åtte av Siemens' mest solgte mobiler fryser hvis du sender dem en spesiell SMS-melding, bekrefter selskapet. Men de kan reddes. Her er oppskriften:

En rekke mobiltelefoner fra Siemens lammes når de mottar og viser frem en spesielt utformet SMS-melding.

Dette bekreftet selskapet i går overfor den amerikanske nyhetstjenesten Cnet. Nettstedet forteller at hvis du sender SMS som bare inneholder et ord fra telefonens språkmeny med hermetegn og stjerne foran og bak, for eksempel "*English", fryser enkelte Siemens-telefoner helt.

Feilen rammer alle telefoner i Siemens 35- og 45-serie. I utgangspunktet bekreftet en Siemens-talsmann at at 35-serie-telefonene ble ødelagt og ikke kunne repareres, men dette avkrefter nå Siemens Norge.

Her er telefonen som kan rammes av dette hackertrikset og hvordan du løser problemet:

Telefonene i 45-serien er SL45, S45, ME45, C45 samt A50. I tillegg kommer C35, M35 og S35. Dette er store deler av mobiltelefonene Siemens har solgt her i Norge de siste årene.

Her er oppskriften Siemens har gitt digi.no for å låse opp en telefon som er frosset av det nye hackertrikset.

For 45-serien:

"Hvis man mottar meldinger som bryter med standard på en bestemt måte, vil meldingen være uleselig på disse telefonene, men telefonen vil ikke låse seg. Hvis meldingen ikke lar seg fjerne fra SIM-kortet (dette varierer noe fra telefon til telefon avhengig av software-type) vil meldingen fjernes fra SIM-kortet ved å sette det inn i en annen telefon, f.eks. ny versjon i S55-serien. De som ikke har anledning til å gjøre dette selv vil kunne oppsøke våre forhandlere eller service-partnere for assistanse."

For 35-serien:

"På disse telefonene vil meldinger som bryter med standard på en bestemt måte føre til at telefonen låser seg. Telefonen låses opp igjen ved å ta ut batteriet og sette det inn igjen.

Meldingen blir liggende på SIM-kortet, og vil låse telefonen hver gang man forsøker å åpne eller slette den. Meldingen kan derimot slettes ved å sette SIM-kortet inn i en annen telefon, f.eks. ny versjon i S55-serien, og slette det derfra. De som ikke har anledning til å gjøre dette selv vil kunne oppsøke våre forhandlere eller service-partnere for assistanse."

Til toppen