Hacker (18) hevder han kan fly gratis

– Lager falske boardingkort og lurer sikkerhetssjekken.

Hacker (18) hevder han kan fly gratis
En ung gresk hacker hevder han kan lure seg ombord fly med enkle metoder. Hvordan han angivelig kan lure sikkerhetskontrollen, som her på Frankfurt airport, er ikke klart. Men hackeren skal komme med detaljer under et planlagt foredrag på en sikkerhetskonferanse i Amsterdam neste måned. Bilde: (c) Boris Roessler/dpa/Corbis/All Over Press

18 år gamle Anthony Hariton hevder å ha utviklet en metode for å generere falske boardingkort til Apples Passbook-applikasjon for iPhone.

– Alle med kjennskap til metoden kan lure seg ombord fly med valgfri destinasjon fra en vilkårlig flyplass i EU-området , sier den greske hackeren til IT News.

Ifølge Hariton har systemet for skanning og sjekk av gyldige billetter en «defekt» ved at de angivelig ikke er direkte koblet mot flyselskapenes database med passasjerliste. En representant for flyselskapenes egen organisasjon, IATA (International Air Transport Association), avviser påstandene.

Det er uklart hvilke sårbarheter eller svakheter 18-åringen sikter til, men overfor IT News sier han at han har utviklet en enkel teknikk for å produsere falske boardingkort ved hjelp av CSS (stilsett) og JavaScript.

Det står Java i artikkelen, men dette korrigerer Hariton selv i en twittermelding.

– Det eneste en passasjer med falsk billett trenger å frykte er at flyet de tenker seg å borde eventuelt er fullt. Uten et ledig sete vil du naturligvis bli oppdaget, sier han til nettavisen.

Det hører med til historien at Anthony Hariton er booket inn som foredragsholder under sikkerhetskonferansen Hack in the Box i Amsterdam den 29. mai.

Ifølge programmet skal han bevise hvordan det er angivelig er mulig å «generere falske boardingkort, lure seg gjennom alle sikkerhetsjekker på flyplassen og til slutt ende opp i valgfritt sete på første klasse».

– Det er ikke veldig komplisert. Alt du trenger er en datamaskin, en smarttelefon, litt programvare og noen triks, ifølge beskrivelsen av det kommende foredraget.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.