Hacker åpner Skype-funksjon for AMD

Den Intel-spesifikke funksjonaliteten i Skype fungerer også med AMD-brikker. Kun en liten patch behøves.

Den Intel-spesifikke funksjonaliteten i Skype fungerer også med AMD-brikker. Kun en liten patch behøves.

Etter at Skype og Intel i februar annonserte et samarbeid hvor en del av avtalen er knyttet til økt funksjonalitet i Skype-klienten hvis brukeren benytter en tokjernet Intel-prosessor, gikk AMD i forrige uke til det skritt å stevne Skype for retten for å få tilgang til detaljene i avtalen. Dette er en del av antitrust-saken AMD har gående mot Intel.

Skype 2.0 tilbyr 10-veis konferansesamtaler kun til brukere av Intels tokjernede prosessorer, mens brukere av andre prosessorer, inkludert alle fra AMD, kun vil tilbys 5-veis telekonferanser.

    Les også:

Nå har en hacker som kaller seg Maxxus utgitt en uoffisiell oppdatering, en patch, til Skype 2.0, som sørger for at også brukere av andre prosessorer enn Intels tokjernede kan få tilgang til 10-veis konferansesamtaler.

Dette er litt pussig, siden både Skype og Intel har hevdet at begrensningen er blitt gjort av ytelsesgrunner. Kun Intels tokjernede prosessorer skal ifølge selskapene være kraftige nok til å drive løsningen!

Detaljer om Maxxus' Skype-patch kan leses på denne siden. En ferdig patchet Skype-versjon (2.0.0.90) er også tilgjengelig fra den siden. Det loves at den skal være fri for ondsinnede tillegg.

Til toppen