Hacker kan koste News Corp en milliard dollar

En hacker anklaget for industrispionasje, sier han fikk fordekt betaling fra Rupert Murdoch.

Hacker kan koste News Corp en milliard dollar

En hacker anklaget for industrispionasje, sier han fikk fordekt betaling fra Rupert Murdoch.

Fra annen halvdel an 1990-tallet var det en livlig omsetning verden over av piratkopierte smartkort som ga tilgang til tjenester innen betal-tv. Et av selskapene som ble rammet, NDS, hyrte inn folk fra hackermiljøet: Tanken var at de som hadde cracket kortene, også ville være de beste til å finne en bedre måte å beskytte dem på.

Blant dem som NDS ansatte, var Christopher Tarnovsky.

Det stanset ikke piratkopieringen av kort fra NDSs konkurrenter. Etterforskning avslørte at Tarnovsky fikk skjulte betalinger fra morselskapet til NDS, Rupert Murdoch-konserte News Corp.

I 2002 gikk NDS-konkurrenten DISH Network til sak mot NDS, med påstand om at Tarnovsky ikke bare ble ansatt for å hindre piratkopiering av tilgangskortene fra NDS, men også for å bidra til å diskreditere konkurrentene ved å sørge for at kloner av deres kort fortsatt var tilgjengelige på piratmarkedet.

Rettssaken er nå endelig i gang. I går var Tarnovsky i vitneboksen.

Han innrømmet at han utviklet piratkopierende programvare for News Corp, og at han hadde mottatt penger skjult i pakker med elektronisk utstyr. Han nektet derimot for å at mottatt penger for å reprogrammere smartkort utstedt av DISHs forgjenger EchoStar, og hevdet at «noen» hadde iverksatt en aksjon for å sverte ham.

Dersom DISH får medhold, kan det koste News. Corp opp mot en milliard dollar, ifølge nyhetsbyråene.

    Les også:

Til toppen